Quantcast

Graikijoje sulaikytas A. Radkevičius – per Sausio įvykius tanką vairavęs leitenantas

  • Teksto dydis:

Graikijoje sulaikytas Ukrainos pilietis 53 metų Aleksandras Radkevičius Sausio 13-osios byloje buvo nuteistas ketverių metų laisvės atėmimo bausme už tai, kad vairavo tanką, dalyvavusį įvykiuose prie Spaudos rūmų, skelbia 15min.lt.

Pasak portalo, ši Vilniaus apygardos teismo skirta bausmė – viena švelniausių iš skirtų šioje byloje, o tokios pat bausmės sulaukė ir dar du šio tanko ekipažo dalyviai. Jas galioti paliko ir Apeliacinis teismas.

Bylos duomenimis, 22 metų mechanikas-vairuotojas, pulko kuopos vado pavaduotojas ginkluotei leitenantas A. Radkevičius Sausio įvykių metu vairavo 511 numeriu pažymėtą tanką – jis Rinktinės ir Žalgirio gatvių sankryžoje išvažiavo į priešingą eismo juostą ir apvertė sunkvežimį. Dėl šio įvykio sunkiai nukentėjo panevėžietis krovininio automobilio vairuotojas.

Liudininkų teigimu, tankas važinėjo dideliu greičiu per gatvės skiriamąją juostą ir vaikė ginti Spaudos rūmus susirinkusius žmones. Dėl šios avarijos tankas 511 prie Spaudos rūmų atvažiavo paskutinis iš kolonos. A. Radkevičiaus gynėjai tikino, kad tankas nepaleido nė vieno šūvio ir nesužalojo civilių.

Kaip BNS patvirtino Lietuvos pareigūnai, Ukrainos pilietis A. Radkevičius buvo sulaikytas Graikijoje dar rugsėjo viduryje, tačiau šios šalies pareigūnams nurodžius kiek kitokią nuteistojo pavardę, kurį laiką dar aiškintasi tikroji asmens tapatybė.

Teismas Europos arešto orderį jo atžvilgiu išdavė rugpjūtį, kuriuo remiantis jis ir buvo sulaikytas Graikijoje.

A. Radkevičius yra vienas iš 67 nuteistųjų laisvės atėmimo bausmėmis Sausio 13-osios byloje.

1991 metų sausio 13-osios naktį Sovietų Sąjungos kariniams daliniams šturmuojant Vilniaus televizijos bokštą bei Radijo ir televizijos komiteto pastatą žuvo 14 žmonių.

Sovietai karine jėga mėgino nuversti teisėtą Lietuvos valdžią, 1990-ųjų kovo 11 dieną paskelbusią šalies nepriklausomybę nuo Sovietų Sąjungos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

7

7 portretas
nu tai haholas vairavo tanka, haholai musu draugai dabartiniai

kaip xoxolas

kaip xoxolas  portretas
taip ir pyd........as

Klaida \\\\\.../////

Klaida  \\\\\...///// portretas
Kodėl Radkevičius,o ne raskevičius.Neįžeidinėkit homo.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių