Quantcast

G.Navaitis atsisako parlamentinei veiklai skirtų lėšų

Seimo narys Gediminas Navaitis prašo, kad į jo sąskaitą iš viso nebūtų pervedami pinigai, skirti parlamentinėms išlaidoms.

„Aiškios tvarkos, kaip turėtų būti panaudojamos parlamentinei veiklai skiriamos lėšos, nėra. Dėl to iki šiol nesulaukiau pastabų iš Finansų departamento, Seimo Etikos ir procedūrų komisija taip pat nenurodė, kurios mano išlaidos yra neteisėtos ar neetiškos.

Apgailestauju, kad dėl aiškaus reglamentavimo stokos galėjau visuomenei sukelti abejonių dėl mano, kaip Seimo nario, sąžiningumo. Todėl, siekdamas išvengti galimų interpretacijų šia tema ateityje, nusprendžiau nebenaudoti parlamentinei veiklai skiriamų pinigų“, - sako Liberalų sąjūdžio frakcijos narys G.Navaitis.

Be to, G.Navaitis priėmė sprendimą į valstybės biudžetą iš asmeninių lėšų grąžinti 3020 litų ir 98 centus.

Jas sudaro išlaidos už visuomeninių padėjėjų maitinimą bei indus. Kaip nurodė G.Navaitis, šios išlaidos buvo minėtos Seimo Etikos ir procedūrų komisijoje.

Liberalų sąjūdis prieš tai buvo pareiškęs, kad G.Navaičio narystė bus sustabdyta tol, kol jis viešai neatsiprašys už nesąžiningai panaudotas lėšas ir padengs visas abejones sukėlusias išlaidas.

G.Navaitis už parlamentinei veiklai skirtas lėšas pirko brangius indų servizus, nakvojo brangiuose viešbučiuose Palangoje ir Trakuose, lankėsi sporto klube.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių