Quantcast

G.Nausėda: Lietuva išsiuntė humanitarinę pagalbą žemės drebėjimo nusiaubtai Kroatijai

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad, ES gavus Kroatijos premjero Andrejaus Plenkovičiaus pagalbos prašymą po šalį nusiaubusio žemės drebėjimo, Lietuva penktadienį Kroatijai išsiuntė humanitarinę pagalbą.

„Nelaimės nevaikšto po vieną. Šiuo sunkiu laikotarpiu, kai pasaulis kovoja su koronaviruso rykšte, Kroatiją nusiaubė ir žemės drebėjimas. Siaubinga tragedija Zagrebe, įvykusi savaitės pradžioje, nusinešė jauną gyvybę. Apgriauta daug pastatų, tarp jų – Šv. Stepono katedra, bažnyčios, muziejai, parlamento ir Vyriausybės rūmai“, – penktadienį rašoma G. Nausėdos feisbuke.

Kartu šalies vadovas išreiškė viltį, kad sunkiomis aplinkybėmis užgimęs solidarumas „virs tvirta draugyste“.

„Ministras pirmininkas Andrejus Plenkovićius laišku kreipėsi į mane ir kitus Europos Sąjungos šalių vadovus. Lietuva atsiliepė į šios šalies pagalbos prašymą ir šiandien išsiuntė humanitarinę paramą šalies gyventojams. Jaučiu simpatiją drąsiai ir išdidžiai kroatų tautai ir tikiu, kad šiomis dramatiškomis aplinkybėmis užgimęs solidarumas virs tvirta draugyste“, – pridūrė G. Nausėda.

Sekmadienio rytą Kroatijos sostinę Zagrebą supurtė keli žemės drebėjimai, primena ELTA.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nigga

Nigga portretas
zmones krenta kaip lapai, ligoninese nei vaistu nei kaukiu o nuoseda siuncia i cigonyna paalba tas pats kaip xuilo kur italam sincia viens prie vieno

BAISU

BAISU portretas
Gal pirma pasirupinkim lietuviais. Bet cia viskas p..... ui. Nera nei dez.skyscio nei "maskiu" svarbu atseit padedam kitiem. O kaunadienei linkim kuo daugiau blokuoti komentaru.

Tikra parodija

Tikra parodija portretas
Tai bent šaunuoliai mūsų valdininkai.. Atimkite iš savo žmonių , kas dar likę ir siųskite kitiems, gal paglostys, pagirs.... Jau dabar nei vaistinėse, nei parduotuvėje nerasime nei apsauginių kaukių, pirštinių, dezinfekcinio skysčio, nes saviem, matyt, nereikia. Už tai pasaulyje atrodysime visko turintys ir turtingi
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių