Quantcast

Globos namai neviltyje: senka atsargos ir darbuotojų jėgos, slaugyti imasi ir kineziterapeutai

  • Teksto dydis:

Panevėžyje esantys Šv. Juozapo globos namai – viena tų įstaigų, į kurias įsisuko koronavirusas. Likę sveiki darbuotojai, neturintys izoliuotis, mokosi ir bando pakeisti karantine atsidūrusius kolegas, nes prižiūrėti reikia net 90 pagyvenusių asmenų, turinčių fizinę negalią, kuriems reikalinga priežiūra ar slauga ir kurie negali gyventi vieni.

Viena tokių, bandančių akimirksniu persikvalifikuoti – kineziterapeutė Rūta Turleckaitė

„Šiandieninėje situacijoje, susirgus didžiajai daliai darbuotojų ir gyventojų, trūkstant rankų, tapau slaugytojos padėjėja“, – prisistato jauna moteris.

Darbo dieną naujame amplua ji piešia tokią: atėjusi į darbą apsirengia apsaugos priemones ir eina prie sergančiųjų.

„Kiekvieną mūsų gyventoją reikia pamaitinti, pakelti, pakeisti sauskelnes (tai didžiulis iššūkis man pačiai, kai per trumpą laiką man teko tiek daug išmokti)“, – vardijo R. Turleckaitė.

Asociatyvi freepik.com nuotr.

Darbuotojai kreipiasi į visuomenę prašydami pagalbos dėl priemonių, kurių per dieną išnaudojama labai daug, o įstaigos resursai greitai senka, kaip ir dirbančiųjų jėgos.

Prašoma ir priemonių (vienkartinių indų, kuriuose tiekiamas maistas, respiratoriai, dezinfekcinės priemonės, vienkartinės chirurginės kepurės, vienkartinės pirštinės, antbačiai, kombinzonai), ir papildomų pagalbos rankų. 

Šiuose globos namuose kaip ir kituose dėl karantino draudžiamas gyventojų lankymas, draudžiamas gyventojų išvykimas. Ribojamas bet koks kontaktas su išore, pavyzdžiui, daiktų, maisto produktų perdavimas gyventojams galimas tik per budintį darbuotoją, o daiktus prašoma dėti į plastikinį maišelį, kurį būtų galima dezinfekuoti.

Įstaigoje slaugomi asmenys  su savo artimaisiais pasikalbėti, pasimatyti gali tik nuotoliniu būdu. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ricardas kevlicius

ricardas kevlicius portretas
Kol galiu kaip padėti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių