Quantcast

Geros žinios savaitgaliui: spalio pradžia dovanos puikius orus

  • Teksto dydis:

Rugsėjo ir spalio sandūrą lydės negausūs krituliai, tačiau pirmos spalio dienos, ypač savaitgalį, pamalonins šiltais ir saulėtais orais.

Šiandien pirma dienos pusė daug kur bus gan šviesi, tik vakariniuose ir pietvakariniuose šalies rajonuose lynos. Dienai bėgant debesų gretos didės, vakarėjant palis ir kitose šalies vietovėse. Pūs vidutinio stiprumo pietryčių krypties vėjas. Vilniuje ir Panevėžyje oras šils iki 14, Kaune iki 13 laipsnių.

Penktadienio naktį daug kur lis, temperatūra svyruos tarp 4–9 laipsnių šilumos, prie jūros bus laipsniu kitu šilčiau. Vietomis nusidrieks rūkas. Dienos metu krituliai pamažu trauksis, daugės pragiedrulių. Vilniuje bus apie 11, Kaune apie 13 laipsnių šilumos. Šiauliuose ir Klaipėdoje oras šils iki 14, Panevėžyje iki 12 laipsnių.

Šeštadienį numatomi gražūs ir sausi orai. Nakties valandomis vietomis suboluos rūkas, temperatūra svyruos tarp 5–11 laipsnių šilumos. Dienos metu jau bus daugiau saulės spindulių, vėl sustiprės pietryčių krypties vėjas. Vilniuje oras šils iki 14, Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje iki 15 laipsnių. Klaipėdoje bus apie 16 laipsnių šilumos.

Sekmadienį temperatūra kils dar aukščiau. Naktį debesuotumas padidės, temperatūra svyruos tarp 5–11 laipsnių šilumos. Dienos metu vyraus menkai debesuotas dangus. Vilniuje oras šils iki 16, Kaune ir Klaipėdoje iki 18 laipsnių. Šiauliuose ir Panevėžyje bus apie 17 laipsnių šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, pirmadienį Lietuvoje tęsis šiltų ir saulėtų dienų periodas, tačiau jau antradienį vietomis pasirodys krituliai, stiprės vėjas.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėsinoptikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių