Quantcast

Pabėgėlių gyvenimo sąlygas valdžia gerins ES lėšomis

Vyriausybė pirmadienį nusprendė pakeisti tvarką dėl šalyje gyvenančių pabėgėlių apgyvendinimo, kad gyvenimo sąlygas jiems būtų galima gerinti europinėmis lėšomis.

Keisti tvarką pasiūliusi Vidaus reikalų ministerija (VRM) teigė, kad šiuo metu pabėgėlių apgyvendinimui yra fiksuotas „finansinis krepšelis“ ir jo padidinti nebuvo galima net iš nebiudžetinių lėšų, pavyzdžiui, Europos Sąjungos (ES) fondų.

Pakeistoje tvarkoje numatoma, kad iš tarptautinių organizacijų, ES fondų, nevyriausybinių organizacijų lėšų būtų galima apmokėti išlaidas, viršijančias nustatytus normatyvus.

Anot VRM, pakeitimai leis nustatytus „finansinius krepšelius“ papildyti lėšomis iš Europos Sąjungos Prieglobsčio migracijos ir integracijos fondo.

Lietuva yra įsipareigojusi priimti 1077 pabėgėlius iš Europos Sąjungos ir trečiųjų šalių.

Per ketverius metus, kai galioja susitarimas, jų buvo perkelta 490, tačiau didžioji pabėgėlių dalis paliko Lietuvą ir išvyko į turtingesnes ES valstybes. 

Vyriausybė iki 2021 metų birželio pabaigos pratęsė terminą, per kurį Lietuva yra įsipareigojusi perkelti pabėgėlius. Paskutinis terminas baigėsi šiemet spalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu

nu portretas
visur savi kencia ir irgi dejuoja ,o kazkokiem juo-das-nukiam pirmenybe...tfu

Anonimas

Anonimas portretas
Meluoja musu pede.rasine valdzia. Tai mes mokesime tiems socialiniams parazitams is savo biudzeto. Soc.parazitas jau gauna 1 000 Eur/men. + nemokami butai + nemokamas gydymas ir pasaras nors lietuvoje nedirbo ne 1 min. Lietuvio pensija 150-200 eur/men. ir didelis pe.de.ra.sines valdzios by.by.s i su.bine nors dirbo VIS gyvenima kaip gyvulys be poilsio. Atsiminkite kas priimineja tuos soc. parazitus ir daugiau niekada uz juos NEBALSUOKIT. Jie musu Lietuvos PRIESAI, Soroso atmatos, ISDAVIKAI Tevynes.

ha ha ha

ha ha ha portretas
viskas bus mokesciu moketoju saskaita,valdzia pudrina smegenis Tautai,gariau pasakytu Ne briuselenam ir tiem nuo dugno 'atkeliavusiems' ,cia jau haholu yra virs 50000,o kiek dar taip visokiu prisiplakeliu.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių