Quantcast

Gėjų lyga protestavo dėl žmogaus teisių Čečėnijoje

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Lietuvos gėjų lyga (LGL) prie Rusijos ambasados Vilniuje surengė mitingą, siekdama atkreipti dėmesį į seksualinių mažumų persekiojimą ir šiurkščius žmogaus teisių pažeidimus Čečėnijoje.

Kaip BNS sakė LGL prezidentas Vladimiras Simonko, vidurdienį prasidėjusioje akcijoje dalyvavo apie 80 žmonių, tarp jų – ne tik LGL atstovų, bei ir eilinių vilniečių protestavo prieš Čečėnijoje ir Rusijoje vykstantį susidorojimą su seksualinių mažumų atstovais.

Akcija vėliau persikėlė ir prie Seimo – čia išsakyta kritika dėl Seimo darbotvarkėje įtrauktų esančių iniciatyvų, kuriomis siekiama Lietuvoje apriboti LGBT (lesbiečių, gėjų, biseksualų, transeksualų) teises.

„Aš matau, kad Lietuva keičiasi ir keičiasi į gerąją pusę. Aš džiaugiuosi, kad esu Lietuvos pilietis ir manau, kad visi turime pasipriešinti tiems dalykams, kurie vyksta Rusijoje ir Čečėnijoje, o ten vyksta genocidas, tai visiems aišku. Man atrodo, kad ne vienas Europos ir pasaulio lyderis parodo Rusijai, kad to daryti nevalia. Žinome asmeninių istorijų žmonių, kurie pabėgo iš Čečėnijos, o istorijos baisios. Bet mes negirdime tų istorijų dabar, nes turime garantuoti tiems žmonėms saugumą, mes jau žinome, kad Čečėnija tuos žmones suranda“, – BNS sakė V. Simonko.

Už keliasdešimt metrų nuo Rusijos ambasados, taip pat ir prie Seimo buvo išskleista 30 metrų ilgio vaivorykštės spalvų vėliava, ji po miestą buvo gabenama atviru autobusu. Anot V. Simonko, protestuotojai Rusijos diplomatinės atstovybės dėmesio nesulaukė, čia buvo atvykęs parlamentaras Emanuelis Zingeris. Prie Seimo juos pasitiko ir socialdemokratas Julius Sabatauskas, kuris buvo priimtas į autobusą ir kartu keliavo iki Gedimino kalno.

Čia protesto dalyviai užbaigė akciją iškeldami vėliavą ant Gedimino kalno – taip, anot organizatorių, siekta nusiųsti žinutę vilniečiams ir sostinės svečiams, kad Vilnius yra atviras ir tolerantiškas Europos miestas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

psichas/butu faina

psichas/butu faina portretas
Kokiomis fantazijomis su tavimi pasidalinti,jeigu pats savo bybi kisi i ta sirsiu lizda,smaukaisi ir sokolada valgai. Butu gerai is taves isgirsti dar daugiau "naudingu patarimu".

...

... portretas
Reikėjo dar peticiją surašyt ir visiems pasirašyt kad rusai žinotų ko negalima į savo šalį įsileist.

būtų faina / psichas

būtų faina / psichas portretas
Būtų gražu , kad pasidalintum seksute ,alinėmis fantazijomis , t.y. kada ,, nuleistum , . a. per žaidimą . b. po žaidimo . c. kada ruoštumėte maistą . d. kada valgytumėte . e, kada stebėtumėte procesą . Dėl dalykiško supratimo , susiklausymo ir tolerancijos , [ beje liet. bus geranoriškumas , pakantumas ] nes,,matote,, vienas pasitelkęs sex fantaziją įkišo savo bybį į širšių lizdą ... Rezultate numirė ... Kyla neaiškumas , kaip tai įvyko , jeigu net širšės žino , kad nieko negalima kišti į jų namus ... Sakau gal galėsite šitą negalią žygdarbiu paversti dėl to geranoriškumo ... atsiprašau tolerancijos minėtam ir jūsų asmeniui?
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių