Quantcast

Gegužės 1-ąją dėl karantino pažeidimų nubausti 53 žmonės

Pirmąją ilgojo savaitgalio dieną, penktadienį, policija dėl karantino taisyklių pažeidimų nubaudė 53 žmones.

Iš viso pareigūnai administracines nuobaudas per nepilną mėnesį skyrė daugiau kaip 2200 žmonių, BNS sakė policijos atstovas Ramūnas Matonis.

Dažniausi pažeidimai – būriavimasis didelėmis grupėmis, atstumo nesilaikymas, apsaugos kaukių nedėvėjimas.

Siekiant sulėtinti naujojo koronaviruso plitimą, Lietuvoje draudžiama būriuotis, paslaugų teikėjai ir parduotuvės turi riboti žmonių srautus, viešose vietose privaloma dėvėti kaukes.

„Dažniausi pažeidimai – būriavimasis didelėmis grupėmis, atstumo nesilaikymas, apsaugos kaukių nedėvėjimas“, – BNS šeštadienį sakė R. Matonis.

Siekiant sustiprinti karantino sąlygų laikymosi kontrolę, gegužės 1–3 dienomis Lietuvoje maždaug trečdaliu – nuo 530 iki 800 ekipažų – padidintos policijos pajėgos. Patruliavimas ypač sustiprintas kurortuose, lankytinose vietose ir kapinėse.

Šį sekmadienį Lietuvoje minima motinos diena. Sveikatos apsaugos ministerija ragina žmones nevykti pas vyresnio amžiaus mamas, esančias rizikos zonoje. Koronavirusas didžiausią pavojų kelia žmonėms, vyresniems nei 60 metų, ir sergantiems lėtinėmis ligomis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Grįžta pokaris

Grįžta pokaris portretas
Lietuva panašėja į pokario Lietuvą, kada bijojai nosį iškišti iš namų, nes siautėjo NKVD ir MGB, ir galėjo dėl bet ko prisikabinti prie žmogaus ir nubausti.

taip

taip portretas
komentuoja du buduliai ir viena budule

Julija

Julija  portretas
Aiškumas, matyt ir esi tas budulis, kuris parke, kuriame 100 m atstumu- nė vieno žmogaus, vedžioji šunį, užsidėjęs sau antsnukį ir užuot kvėpavęs oru ,kvėpuojii drėgnoje kaukėje knibždančiais mikrobais. Tokių nemąstančių budulių - šimtai, įrodančių, kad jų smegenėlės jau atrofavosi.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių