Quantcast

G. Nausėdos patarėja: prezidentas dar laukia efektyvių A. Dulkio sprendimų dėl pandemijos valdymo

Šalies vadovo vyriausioji patarėja Irena Segalovičienė teigia, kad prezidentas kol kas neketina raginti sveikatos apsaugos ministro trauktis iš pareigų, dar laukia efektyvių sprendimų dėl pandemijos valdymo ir tikisi, kad susirgimų skaičius šalyje ims mažėti, o situacija ligoninėse ir vakcinacijos tempai ženkliai pagerės. Dar spalio mėnesį prezidentas Gitanas Nausėda pareiškė, kad sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys turi du kelius: pasakyti, kad žino, kaip pasiekti persilaužimą valdant COVID-19 pandemiją arba atsistatydinti iš einamų pareigų.

„Kaip prezidentas ir minėjo, visą atsakomybę už pandemijos valdymą yra prisiėmusi gerbiama mūsų ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė ir šiuo metu jos atsakomybė yra pasakyti, kurio scenarijaus link mūsų ministras važiuoja. Prezidentas laukia pozityvių, konstruktyvių vakcinacijos skatinimo ir pandemijos valdymo priemonių, nes kol kas jų nematome, o jų reikia kaip oro“, – LRT radijui teigė I. Segalovičienė.

„Prezidentas tikisi sprendimų ir tikisi, kad ta kreivė tiek susirgimų, tiek situacija ligoninėse, tiek vakcinacija pagerės ženkliai“, – pridūrė ji.

Šalies vadovo patarėja akcentavo, kad prezidentas tikisi greičio priimant sprendimus ir sisteminio darbo.

„Be jokios abejonės, laiko yra mažai ir ko tikisi prezidentas, tai iš tiesų greičio ir tokio sisteminio darbo, o ne vienos priemonės paleidimo į gyvenimą ir tikėjimo, kad ji viską išspręs. Pandemija yra ženkliai didesnis dalykas negu tik testavimas, tai yra ir vakcinacija, ir gydymas, ir žmonių sąmoningumas, ir konkrečių tikslinių grupių, tokių kaip Pietryčių Lietuvos ar Klaipėdos regiono ir Žemaitijos problemų sprendimas, nes ten yra mažiausi vakcinacijos lygiai ir reikia tikslinių darbų“, – sakė ji.

Prezidentas laukia pozityvių, konstruktyvių vakcinacijos skatinimo ir pandemijos valdymo priemonių, nes kol kas jų nematome, o jų reikia kaip oro.

I. Segalovičienės teigimu, taip pat prezidentas vis dar laukia vakcinacijos viešinimo kampanijos.

„Nėra kol kas tos pačios viešinimo kampanijos, kurios žūtbūt reikia ir nuo kovo mėnesio prezidentas laukia, o trečiai dozei artėjant ji tampa vis reikalingesnė. Taigi, darbų yra daug, reikia sprendimų ir reikia juos pateikti“, – pabrėžė prezidento patarėja.

ELTA primena, kad prezidentas G. Nausėda pastarąjį mėnesį pareiškė, kad kritikos dėl pandemijos sukeltos krizės valdymo sulaukiantis sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys turi tik du kelius. Vienas iš jų, pasak G. Nausėdos, yra trauktis iš posto, nes būtent ministras yra atsakingas už prastą epidemiologinę situaciją šalyje.

„Yra du keliai ministrui: arba jis pasako, kad jis žino, kaip pasiekti persilaužimą, nes šiuo metu Lietuvos padėtis yra prasčiausia pagal susirgimus ir trečioje vietoje nuo galo pagal mirtingumą. Arba, jei jis nemato kelių, kaip tai padaryti, jis tiesiog sąžiningai prisipažįsta ir tiesiog nepaima įkaitais – šiuo atveju mes kalbame apie Vyriausybę“, – tuomet žurnalistams sakė G. Nausėda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valdymas

Valdymas portretas
Šimonytė serga - o Dulkiui nusispjaut. Tai valdymas? Tai dulkinizmas.

Kaunui , lyg ne pilnatis ?

Kaunui , lyg ne pilnatis ?  portretas
Nesuvoki , neveikia dulkių kiršinimo schema skiepytis ! Neveikia galimybių pasas !!! Tie , kurie nenorėjo dėl tam tikrų priežasčių skiepytis TURĖJO galimybę TESTUOTIS !!! Testo pagalba buvo nors kiek plitimo valdymas !!! O ką siūlo liberkonservatos be kiršinimo ? Perauklėti antivakserius ? Beviltiška vyriausybė ...kuriai nerūpi pandemijos valdymas .

Ką ir kaip Dulkys "dirba"

Ką ir kaip Dulkys "dirba" portretas
mato tie, kam protas taukais ar maurais neapaugęs.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių