Quantcast

G. Nausėda su Vyriausybės, Seimo, saugumo vadovais aptars situaciją Baltarusijoje

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį susitiks su Vyriausybės, Seimo, šalies saugumo vadovais aptarti situaciją Baltarusijoje ir tolesnę Lietuvos reakciją. Vėliau pirmadienį situaciją jis žada aptarti ir su Vokietijos kanclere Angela Merkel.

Kaip BNS informavo prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis, susitikimuose su Seimo vadovybe, frakcijų lyderiais ir kai kurių komitetų vadovais taip pat ketinama aptarti antradienį rengiamą neeilinę Seimo sesiją, skirta Baltarusijos klausimams.

Prezidentas su A. Merkel telefonu taip pat aptars situaciją Baltarusijoje. Kiek vėliau situaciją bei numatomus veiksmus jis ketina aptarti ir su kaimyninių šalių vadovais.

Baltarusijoje po praėjusio sekmadienio prezidento rinkimų kilo protestai, kruvini demonstrantų ir teisėsaugos pareigūnų susirėmimai. Aliaksandrui Lukašenkai lojali rinkimų komisija paskelbė, kad jis su 80 proc. balsų užsitikrino šeštą kadenciją, o varžovė opozicijos kandidatė Sviatlana Cichanouskaja surinko 10,9 proc. balsų. Protestuotojai teigia, kad rinkimai suklastoti.

S. Cichanouskaja praėjusios savaitės pradžioje pasitraukė iš Baltarusijos į Lietuvą.

Seime antradienį dėl padėties Baltarusijoje šaukiama neeilinė sesija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
30 metų pylė purvą ant rusų, nors puikiai žinojo, kad ekonomika svarbi ir rusai reikalingi Lietuvos ekonomikai.Bemoksliai ir nieko nenusimano politikų patarėjai nei gyvenime, nei politinėje ekonomikoje.Vaikai ,be gyvenimo patirties,už pinigus įsigiję diplomus.Tokie patarėjai Lietuvoje ,todel Lietuva 30 metų maudosi savo srutose ir gyveną dauguma, negarbingą ,vergų gyvenimą.Kam seimo nariui patarejai,politikas turi žinoti visą padėti ,visose srityse savo šalyje. Jeigu susitikime su seimo nariu ,pokalbio metu supranti ,kad jis nieko nežino ,klausimus užsirašo ir žada pasidomėti, jis nežino kas vyksta Lietuvoje ,tai koks jis Seimo narys.Nerašysiu politiko pavardes,šiuo metu jus "išrinktas " i Briuselio parlamentą, atstovauja Lietuvą.Kokia nauda Lietuvai iš tokio atstovo ,jeigu jis nežino kas dedasi Lietuvoje.

NU

NU portretas
rusai puola politika varoma toliau.Taip ir karą gali išprovokuot nausėda

Tas

Tas portretas
Tu Nausėda nekisk nosies ,žiūrėk savo tauta savo saly One šok pagal jankiu dudele kiek tau sumokėjo,kad naikintum Lietuva jau kinkos dreba tiek kiaulasnukiui tiek karobliui ir tau ,jums aiškiai batka patarė ir sedekit .Rūpintis nors vieną kartą Lietuva ,o tai tai snukį rūpi fašistai ukrai ir baltarusija kada Lietuva rūpinsis melagi ką žaidėjai žmonėm kai rinkoms nors nebuvo išeities pasirinkimo rinkoms tave o tu apsikai tauta isverstskuri
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių