Quantcast

G. Nausėda: reikia rasti instrumentus ir galimybes vakcinų gamybos pajėgumams ES didinti

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Lietuva drauge su Danija, Belgija, Ispanija ir Lenkija kreipėsi į Charlesį Michelį (Šarlį Mišelį) prašydamos rasti instrumentus ir galimybes vakcinų gamybos pajėgumams Europos Sąjungoje.

„Yra labai didelis spaudimas Europos Sąjungoje iš valstybių narių pusės didinti vakcinų gamybos apimtį ir siekti, kad vakcinų gamyba antrąjį šių metų ketvirtį padidėtų keliais kartais“, – po nuotolinio Europos Vadovų Tarybos posėdžio sakė šalies vadovas.

Jis teigė, kad prie vakcinų gamybos galėtų prisidėti ir Lietuvoje veikiančios įmonės.

„Mes galime pasiūlyti paslaugas ir surasti dar daugiau rinkų mūsų priešakiniams gamintojams, kurie galėtų prisidėti prie labai kilnaus darbo ir įgyvendinti vakcinų didinimo planus, ir tai darytų ne tik artimiausiais metais, bet ir žvelgiant į artimiausią ateitį“, – sakė prezidentas.

G. Nausėda taip pat sakė, kad yra informavęs Europos Komisijos pirmininkę Ursulą von der Leyen (Ursulą fon der Layen) apie Lietuvoje veikiančios ir reagentus vakcinai gaminančios įmonės „Thermo Fisher Scientific“ „reikšmę gamybos grandinėje“.

Pasak Lietuvos vadovo, į rinką žengiant naujiems gamintojams, šalyje antrąjį metų ketvirtį reikia pasiruošti didesnėms skiepų apimtims.

„Jei tas lūžis įvyks, tiek Europos Sąjungos, tiek Lietuvos siekis įgyvendinti vakcinaciją iki vasaros yra įmanomas ir gali būti sėkmingai pabaigtas“, – kalbėjo G. Nausėda.

Europos vaistų agentūrai (EVA) praėjusią savaitę pranešė gavusi bendrovės „Johnson & Johnson“ paraišką dėl jos sukurtos vakcinos nuo koronaviruso patvirtinimo.

Šiuo metu Europos Sąjungoje naudojamos „AstraZeneca“, „Moderna“ bei „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcinos.

Kiek anksčiau G. Nausėda yra išsakęs siekį, kad iki vasaros vidurio būtų paskiepyta apie 70 proc. suaugusių Lietuvos gyventojų. Pagal Sveikatos apsaugos ministerijos paskelbtą grafiką, masinį Lietuvos gyventojų vakcinavimą numatoma pradėti gegužę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pezėkit, Anonimai, ką tik norit.

Pezėkit, Anonimai, ką tik norit. portretas
Skiepysimės, ir kuo greičiau. Kad tik nepamirštų mūsų į eiles surašyti ir pranešti, kur ateiti.

.

. portretas
Žinia , be mūsų visų karštai mylimo prezidento Nausėdos titaniškų pastangų -Europos Sąjunga jokiais būdais nesugebėtų pagaminti tinkamą kiekį vakcinos. VISI ATSISTOJAM IR KARŠTAI PAPLOKIME prezidentui

Anonimas

Anonimas portretas
Niekas nesiskiepysim, nesistenkit
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių