Quantcast

G. Nausėda: pritaikykime sukauptą gerąją praktiką, kad rudenį visi mokiniai sugrįžtų į mokyklas

Prezidentas Gitanas Nausėda palaiko Vyriausybės sprendimą nuo gegužės 3 d. į mokyklas sugrąžinti abiturientus.

Šalies vadovas taip pat akcentuoja, kad būtina pritaikyti ir praplėsti visą pandemijos laikotarpiu sukauptą gerąją praktiką, kad rudenį mokslo metus klasėse galėtų pradėti jau visi mokiniai.

„Aš manau, kad gegužės mėnesį mes tikrai galime atverti mokyklas abiturientams, nes privaloma tai daryti, nes tikrai yra didelė atsakomybė prieš jų tėvus, prieš juos pačius, kad jie galėtų normaliai laikyti brandos egzaminus“, – žurnalistams ketvirtadienį teigė G. Nausėda.

Aš manau, kad gegužės mėnesį mes tikrai galime atverti mokyklas abiturientams.

Šalies vadovas pripažįsta, kad šie mokslo metai jau liks su pandemijos žyme, nes didžiąją jų dalį mokiniai prasimokė nuotoliniu būdu. Todėl, šalies vadovo teigimu, būtina pritaikyti ir praplėsti pandemijos laikotarpiu sukauptą visą gerąją praktiką ir taip užtikrinti, kad rudenį jau visi mokiniai sugrįžtų į klases.

„Kompensuokime žinių nuostolius, kurie buvo patirti dėl to, kad šie mokslo metai buvo tokie, kokie buvo. Padarykime viską, imkimės visų priemonių, apgalvokime gerąsias patirtis, tame tarpe, kurios jau yra naudojamos, kuomet testavimas kaupinių metodu taikomas jau nemažoje dalyje šalies savivaldybių“, – sakė G. Nausėda.

„Tik reikia tą praktiką praplėsti ir pasiruošti kitų mokslo metų pradžiai, kad visi, o ne tam tikros kategorijos, grįžtų į mokyklas ir pereitų prie normalaus ugdymo metodo“, – taip pat akcentavo prezidentas.

ELTA primena, kad Vyriausybė ketvirtadienį surengtame posėdyje apsisprendė dėl karantino pokyčių švietimo srityje. Ministrų Kabinetas nutarė nuo gegužės 3 d. į mokyklas sugrąžinti abiturientus bei apsisprendė dėl brandos egzaminų vykdymo tvarkos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
uŽSIČIAUPK IŠGAMA
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių