Quantcast

G. Nausėda pasveikino Kroatiją švenčiant 30-ąsias Valstybės dienos metines

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda savo ir visų šalies žmonių vardu pasveikino Kroatijos prezidentą Zoraną Milanovićių ir visus Kroatijos žmones švenčiant 30-ąsias Valstybės dienos metines.

„Šį pusmetį Kroatijai teko didelis iššūkis – pirmininkauti Europos Sąjungos Tarybai pasaulinės pandemijos sąlygomis. Nepaisydami sudėtingų aplinkybių, Jūs įgyvendinote užsibrėžtus tikslus ir prioritetus, ir svarbūs ES darbotvarkės klausimų sprendimai nebuvo atidėti vėlesniam laikui“, – rašoma šalies vadovo sveikinime.

Pasak G. Nausėdos, Kroatijos pirmininkavimo metu pavyko surengti ES ir Vakarų Balkanų vadovų susitikimą ir parodyti tvirtą paramą regiono europinei perspektyvai.

„Įvertindami strateginę visos ES kaimynystės – tiek Pietuose, tiek Rytuose – svarbą, dabar turime suteikti naują strateginį postūmį ir ambiciją Rytų partnerystės politikai bei sutelktai to siekti birželio mėnesio ES šalių ir Rytų partnerystės šalių vadovų konferencijoje“, – pabrėžė G. Nausėda.

Jis taip pat pasidžiaugė sėkmingai vystomais Lietuvos ir Kroatijos politiniais ir ekonominiais dvišaliais santykiais ir išreiškė viltį, kad abi šalys juos dar labiau plėtos, kartu dalyvaudamos ES Dvynių projektuose Vakarų Balkanų šalyse, taip pat stiprindamos bendradarbiavimą energetinio saugumo srityje.

G. Nausėda padėkojo už Kroatijos indėlį į Lietuvos ir viso Baltijos regiono saugumą ir pabrėžė, kad Kroatijos karių dalyvavimą NATO priešakinių pajėgų batalione šalyje Lietuva vertina kaip solidarumo ir tvirtos draugystės simbolį.

Sveikindamas nacionalinės šventės proga G. Nausėda Kroatijai ir jos žmonėms palinkėjo sveikatos, vienybės, sėkmės ir klestėjimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ar

ar portretas
nera rimtesnio darbo juk esi vadas ir tautai nieko gero neduodi iki siol tik grazus zodziai gerove tik ? kam skirta? SAU?...

Geras

Geras portretas
darbas siuntineti sveikinimus visa tai galetu daryti kompiuteris,taigi kam reikalingas Prezidentas?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių