Quantcast

G. Nausėda pagerbė Antrojo pasaulinio karo aukas

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį pagerbė Antrojo pasaulinio karo aukas – jo vardu gėlių vainikai padėti sostinės Antakalnio kapinėse ir Panerių memoriale.

Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopos kariai gėles padėjo prie Antrojo pasaulinio karo aukų memorialo, Lietuvos kariuomenės karių kapų memorialo žuvusiems už Tėvynę, Lietuvos laisvės gynėjų memorialo ir prie Lietuvos valstybės vadovo, partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago kapo Antakalnio kapinėse.

Gėlių taip pat padėta Panerių memoriale prie paminklų nacizmo ir žydų genocido aukoms atminti, kitų memorialų.

Prezidentūra primena, kad 75-ųjų Antrojo pasaulinio karo baigties metinių proga Baltijos šalių vadovai pasirašė bendrą pareiškimą, kuriame Lietuvos, Latvijos ir Estijos prezidentai išreiškė pagarbą Antrojo pasaulinio karo aukų atminimui ir paragino atmesti bandymus perrašyti istoriją.

Kreipimasis skirtas viso pasaulio šalių lyderiams, siekiant įtvirtinti istorinės atminties principus, susijusius su Antrojo pasaulinio karo ir pokario laikotarpio atsakomybėmis ir vertinimais.

Vakarų Europa, įskaitant Lietuvą, Antrojo pasaulinio karo pabaigą mini gegužės 8-ąją. Šią dieną 1945 metais Vokietija pasirašė besąlyginį kapituliacijos aktą. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Karas

Karas portretas
Antrajam pasauliniam kare kariavo kariai is sesiolikos sovietu sajungos respubliku is lietuvos irgi 10000 zuvo ziauriausiai lietuviai zuvo prie berlyno kur buvo okupavus lietuva sugaudyti po savaites apmokymu nuvezti i vokietija ir na ura suvaryti po kulkomis kur ju kapai niekas iki siol nezino buvo suversti i duobes ir buldozeriais uzlyginti ir daugelis namiskiu gavo laiskus kad dingo be zinios po karo ziauriai buvo pasielkta su karo invalidais juos i barzas susodine nutempe i achotsko jura ir su barzomis paskandino ten daug dydvyriu zvaigzdziu dar guli dugne jiems buvo pasakyta kad vezami i invalidu namus ir tie namai tapo ochotsko jura nera zmogaus nera problemos su pergales diena ponai nkvd darbuotojai gerai pasidarbavot

Informacija loxams !

Informacija loxams ! portretas
Viską daro politika Savo laiku prezidentas Brazauskas Buciavo ranka popiežiui Užkietėjęs Komunistas Išvada: visi jie parsidaveliai !

S

S portretas
Ne Rusija gerbia kause tu,o karo aukas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių