Quantcast

G. Nausėda kvietė grįžti užsienyje likusius lietuvius, bet registracija jau baigta

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį paragino užsienyje likusius lietuvius registruotis ir grįžti namo. Tačiau Užsienio reikalų ministerija tokios registracijos nevykdo jau nuo kovo 18 dienos, skelbia 15min.lt.

Primename, kad ketvirtadienį buvo išplatintas Prezidentūros pranešimas, kuriame G. Nausėda sakė, kad būtina užtikrinti sklandų Lietuvos piliečių grįžimą namo net ir Vyriausybei sugriežtinus parvykimo tvarką, todėl ragino užsienyje likusius lietuvius registruotis ir pasinaudoti išimtinėmis galimybėmis grįžti namo.

„Susigrąžinimo procesas artėja prie pabaigos. Po repatriacijos į Lietuvą sugriežtinimo, kelias pirmas balandžio dienas bus suteikta išskirtinė galimybė piliečiams parvykti namo Europos Sąjungos repatriaciniais skrydžiais, keltais, automobiliais“, – sakė šalies vadovas.

„Tai – išimtys, vėliau grįžimo galimybių bus dar mažiau. Tad nuoširdžiai raginu piliečius registruotis, kad valstybė galėtų pasirūpinti jūsų grįžimu namo“, – teigė jis.

Kaip jau rašyta, Vyriausybei nuo šeštadienio visiškai uždraudus keleivių susisiekimą keltais ir lėktuvais, premjeras Saulius Skvernelis sakė, kad ketvirtadienį nuspręsta dar leisti grįžti piliečiams, įsigijusiems bilietus iki balandžio 1-osios.

„Šiandien COVID – 19 komiteto posėdyje nutarėme padaryti paskutinę išimtį mūsų piliečiams, kurie nori grįžti į Lietuvą. Sprendimas toks: grįžti galės visi tie, kurie keltų ir lėktuvų bilietus įsigijo iki balandžio 1-osios. Iki vakar dienos Vyriausybės sprendimų“, – pranešė S. Skvernelis.

Anot jo, kaip ir kitais atvejais, grįžusieji bus patikrinti dėl koronaviruso ir turės privalomai izoliuotis dviem savaitėms.

S. Skvernelis pabrėžė, kad paskutiniai valstybės organizuoti lėktuvai ir keltų reisai įvyks „per artimiausias kelias dienas“ ir jokių papildomų nebebus organizuojama, „nebent kažkokiu visiškai išskirtiniu atveju“.

Be to, Vyriausybė trečiadienį nusprendė nuo šeštadienio nakties drausti keleiviams vykti lėktuvais bei keltais, išskyrus keltą iš Kylio į Klaipėdą. Ribojimai nebus taikomi prekių judėjimui, t. y. krovininiam transportui, siuntoms.

Uždariusi keleivių judėjimą, Vyriausybė dar paliko galimybes po šeštadienio atvykti į Lietuvą kelių transportu per sieną su Lenkija ir Latvija, tačiau tik dviejuose pasienio patikros punktuose – atitinkamai Kalvarijos–Budzisko ir Saločių–Grenstalės.

Kaip rašo 15min.lt, Užsienio reikalų ministerija taip pat nurodė, kad jokia nauja užsienyje užstrigusių Lietuvos piliečių registracija nevyksta, o vykusi baigėsi kovo 18 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Metameskinija

Metameskinija portretas
Grįžtu namo,kol saulė dar nenusileido.

Kelionė

Kelionė portretas
Dar galės grįžti su furų vairuotojais už 500 eurų.

Buduliams

Buduliams portretas
Jūs galvojat,kad tik debilai iš vištų fermų grįžta iš užsienio.Yra šimtai jūreivių,kuriems baigiasi kontraktai,studentai,sportininkai,diplomatai ir t.t
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių