Quantcast

G. Nausėda Joniškėlyje nešė rekordinio dydžio trispalvę

  • Teksto dydis:

Joniškėlio Karpių dvare vykusioje Joniškėlio respublikos šimtmečio šventėje prezidentas Gitanas Nausėda dalyvavo rekordinio ilgio trispalvės nešime, pranešė Prezidentūra.

Daugiau nei 1 km ilgio trispalvė buvo nešima nuo Karpių dvaro iki nepriklausomybės kovų didvyrio, artilerijos karininko Jono Stapulionio kapo.

Prezidentūros pranešime teigiama, kad šalies vadovui taip pat buvo įteiktas Joniškėlio respublikos piliečio pasas.

G.Nausėda teigė, kad Lietuva dėl savo laisvės kovojo ilgus šimtmečius, tačiau niekada negalėjo būti tikra, kad gaus ją kartą ir visiems laikams.

„Laisvei nuolat iškyla pavojų – tiek šalies viduje, tiek ir išorėje. Bet su jūsų visų pagalba, su jūsų visų pasiryžimu statyti savo valstybę, paversti ją stipria ir klestinčia, manau, atimsime norą bet kokiam nedraugui kėsintis į mūsų laisvę“, – sakė šalies vadovas.

Pasak G. Nausėdos, 1919 metų įvykiai Joniškėlio miestelyje ir jo apylinkėse, kai narsūs žmonės ėmėsi patys kurti savivaldą, nelaukdami, kol juos pasieks besikuriančios Lietuvos kariuomenės daliniai, rodo, kad tas, kas nori būti laisvas, neprivalo laukti kažkieno instrukcijų ar nurodymų.

„Laisvė nesveria – laisvė kelia aukštyn“, – pabrėžė G. Nausėda.

Buvusiame istoriniame Joniškėlio valsčiaus centre Joniškėlio respublikos šimtmečio šventėje dalyvavo daugiau negu tūkstantis žmonių. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

gal

gal portretas
neblogai bet man atrodo kad pirma reikia /namus/ sutvarkyt o po /kiema/ spesim pavaiksciot ir pasidziaugt aplinka ir palikim nostalgiskus reikalus visuomenei ......

E. anonimui

E. anonimui portretas
Ką tu veiki Lietuvoje, išsigimęs tvariau?

Anonimui

Anonimui portretas
Pasirodei visų gražumu:Lietuvos vėliava pačiam skuduras? Su tokiais tikrai sukursi. K
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių