Quantcast

G. Nausėda: gavau aiškų signalą, kad mobingas Šiaulių ligoninėje tęsiasi

Prezidentas Gitanas Nausėda sako gavęs aiškų signalą, kad mobingas Respublikinėje Šiaulių ligoninėje tęsiasi, todėl reikėtų laikinai nuo pareigų nušalinti daugiau darbuotojų, kol bus baigtas tyrimas dėl mirusios medikės.

Šalies vadovas ketvirtadienį susitiko su šios gydymo įstaigos medikais.

„Dabar turime žiūrėti į priekį ir daryti viską, kad tai nepasikartotų. Deja, aš negalėčiau pasakyti, kad tas sprendimas, kuris visai neseniai buvo paskelbtas, – pakeisti ligoninės vadovą, kad tuo viskas išsispręs“, – ketvirtadienį Kurtuvėnuose sakė G. Nausėda.

„Gavau aiškų signalą, kad mobingas tęsiasi toliau, kad reikia atkreipti dėmesį į visus tuos žmones, kurie vienaip ar kitaip buvo įsitraukę į šitą mobingo istoriją ir jeigu yra bent menkiausi įtarimai, aš manau, kad reiktų pagalvoti apie tai, kad bent jau laikinai, kol nėra atliktas tyrimas, šitie žmonės būtų nušalinti ir juos pakeistų atitinkami žmonės, kurie galėtų perimti jų pareigas“, – teigė jis.

Gavau aiškų signalą, kad mobingas tęsiasi toliau, kad reikia atkreipti dėmesį į visus tuos žmones, kurie vienaip ar kitaip buvo įsitraukę į šitą mobingo istoriją.

Jis dar kartą perdavė užuojautą mirusios medikės artimiesiems ir kolegoms. G. Nausėda taip pat dar kartą paragino žmones pranešti apie patiriamą mobingą.

„Aš labai prašau tiek Šiaulių ligoninės darbuotojų, tiek visų mūsų – švietimo, ugdymo, sveikatos apsaugos sistemos sudėtinių dalių, ligoninių darbuotojų, žmonių – netylėti. Jeigu egzistuoja problemos, jūs privalote apie tas problemas kalbėti, nes priešingu atveju nepavyks surinkti įrodymų ir tie kaltieji toliau tyčiosis iš silpnesniųjų ir mobingas niekur nepasitrauks“, – kalbėjo prezidentas.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys šią savaitę, kol baigsis tyrimas dėl galbūt padaryto pažeidimo, nušalino nuo pareigų Respublikinės Šiaulių ligoninės vadovą Remigijų Mažeiką.

Tokį sprendimą ministras priėmė gavęs Pokyčių inicijavimo grupės siūlymą dėl R. Mažeikos nušalinimo bei Generalinės prokuratūros pavedimą organizuoti „aplinkybių ištyrimą, vadovaujantis Pranešėjų apsaugos įstatymo nuostatomis“.

Galimą R. Mažeikos darbo pareigų pažeidimą tirs specialiai tam sudaryta ministerijos komisija, kuriai vadovaus ministerijos patarėja Eglė Butkevičienė.

Komisijos išvada ministrui A. Dulkiui turi būti pateikta nevėliau kaip per 30 darbo dienų.

Teisėsauga šiuo metu aiškinasi Respublikinėje Šiaulių ligoninėje dirbusios jaunos medikės savižudybės aplinkybes, tačiau daugiau detalių neatskleidžia.

Anot žiniasklaidos, nelaimė galėjo įvykti dėl mobingo darbo vietoje.

Padėtį ligoninėje aiškinasi ir A. Dulkio sudaryta Pokyčių inicijavimo grupė, kuri iki rugpjūčio 1-osios turės parengti siūlymus, „kokiose srityse ir kokie veiksmai turi būti atlikti, siekiant užtikrinti saugią darbo aplinką bei darbuotojų psichologinę gerovę“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
Pezidentūra pati stogavo ŠRL, nes prezidento patarėjai sveikatos klausimais yra Kauno medikų klano seni bebrai. O tik dabar prabilo, kai Dulkys prokuratūrą jau seniai užkūrė ir Nausėda nebeturi trauktis.

AŠ portretas
Ne tik vadova reikėjo nuimti ,bet visus išvardytus laiške mirusios medikės.Reikia tam padaryti galą.Ir pradėti nuo Šiaulių.Gal kiti susipras.

Anonimas

Anonimas portretas
Jūs pažiūrėkit,kas vyksta Kauno didžiosiose klinikose
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių