Quantcast

G. Nausėda: darykime viską, kad laisvės idėja stiebtųsi ir žydėtų

Lietuvoje minint Valstybės ir Tautiškos giesmės dieną prezidentas Gitanas Nausėda pabrėžė laisvės svarbą ir paragino Lietuvos gyventojus daryti viską, kad laisvės idėja toliau klestėtų.

„Šiomis dienomis, kai netoliese vėl kaupiasi pavojus ir broliškai ukrainiečių tautai tenka ginti savo teisę gyventi laisvai ir nepriklausomai, mes esame ten, kur mūsų vieta. Sveikai užsispyrę ir nenuolankūs, kaip ąžuolui priklauso, stovime europini vertybių sargyboje, padedame Ukrainai“, – valstybės vėliavų pakėlimo ceremonijoje sakė G. Nausėda.

Prezidentas džiaugėsi, kad renginyje dalyvavo ir Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda) su žmona. Anot G. Nausėdos, Lietuva ir Lenkija kartu išaugo iš „to paties europinio medžio vaisių“.

„Kartu veikėme ir sėmėmės laisvės troškimo bei drąsos siekti užsibrėžtų tikslų. Ir toliau augome bei stiprėjome vieni šalia kito kaip artimi partneriai ir sąjungininkai. Kartu mes stipresni, drąsesni, kartu mes daugiau galime nuveikti“ – sakė G. Nausėda.

„Ir toliau kartu ženkime šlovingu lietuvių ir lenkų didvyrių pramintu taku, darykime viską, kad laisvės idėja toliau aukštai stiebtųsi ir žydėtų“, – pridūrė jis.

Ketvirtadienį Lietuvoje minima Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo ir Tautiškos giesmės diena.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Memel

Memel portretas
pAseda_idiotO .

Moišė

Moišė portretas
Lietuva jau taip sužydėjus jog net baisu...

Gatanuk

Gatanuk portretas
Geriau kad tau pradetu smegenu uzuomazgos stiebtis,nebutina kad zydetu,bent pradetu stiebtis.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių