Quantcast

G. Nausėda apie krizės valdymą

  • Teksto dydis:

Vengiant uždarų patalpų, prezidento Gitano Nausėdos spaudos konferencijos persikėlė į lauką. Ryte prezidentas buvo susitikęs su premjeru Sauliumi Skverneliu. Popiet pasisakė įvairiais klausimais, praneša LNK žinių tarnyba.

Koronaviruso grėsmės akivaizdoje valdantieji nori posėdžiauti rečiau, bet ilgiau - neva taip saugiau. Opozicija - dažniau, bet trumpiau - neva taip saugiau. Valdantieji posėdį atšaukia, opozicija suorganizuoja savo, į jį neateina pusė Seimo.

Valdantieji sako, opozicija daro savo šou. Opozicija sako, kad viruso išsigandę politikai nebūtų ir nepriklausomybės atkūrę. Ką apie visa tai mano šalies vadovas?

"Posėdžiauti reikėtų tiek, kad svarbiausi įstatymai būtų priimti".

G. Nausėda Seimo nebara.

Gitanas Nausėda, Lietuvos prezidentas: "Būtų gerai, kad posėdžių dažnumas ir intensyvumas būtų toks, kad mes galėtume reikalingus įstatymus svarstyti taip pat, nereikėtų atidėti kažkokiam tai neribotam laikui".

Kaip vertina ekstremalių situacijų operacijų vadovo Aurelijaus Verygos darbą pastaruoju metu - prezidentas taip pat konkrečiai neatsako.

"Apie pono Verygos darbą aš turbūt esu klausiamas kas keletą dienų. Mano vertinimas nepasikeitė".

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis pareiškė, kad dėl pandemijos sukeltos krizės mažėjant BVP, mažės ir gynybos biudžetas, teks taupyti. Bet pabrėžė, kad du procentai BVP kariuomenei kaip standartas - turi būti išlaikytas.  G. Nausėda taip pat kalba apie gynybos lėšų optimizavimą.

Gitanas Nausėda, Respublikos prezidentas: "Šitie pinigai turi būti labai tiksliai skaičiuojami. Šitie pinigai potencialiai galėtų atitekti kitoms gyvenimo sritims, kurios svarbios taip pat".

Paklaustas, ar pritartų idėjai peržiūrėti biudžetą metų viduryje ir, ar prireiks šiais metais daugiau taupyti, ministerijoms karpyti lėšas, atsako - visko gali būti.

Gitanas Nausėda, Respublikos prezidentas: "Situacija yra visiškai unikali, turbūt tokios neturėjome per labai ilgą savo valstybės gyvavimo laikotarpį".

Vakar G. Nausėda pirmą kartą kalbėjosi su Baltarusijos vadovu Aliaksandru Lukašenka, pokalbis vyko telefonu. Situacija dėl koronaviruso Baltarusijoje kelia nerimą, kad kaimyninė valstybė gali būti nevaldomas ligos židinys. Dėl Minsko pateikiamos koronaviruso statistikos abejoja ir Pasaulio Sveikatos Organizacija.

"Na netikėti statistika aš neturiu pagrindo, nes nedisponuoju alternatyviais statistiniais duomenimis apie susirgimus ir apie jų dinamiką".

G. Nausėda Baltarusijai pasiūlė paramą medicinos priemonėmis. A. Lukašenkos nesudomino.

"Pokalbio metu prezidentas tiesiog padėkojo už tai, bet konkretaus noro gauti vienokio ar kitokio pobūdžio paramą jis neišreiškė".

Baltarusija skelbia, kad šalyje - 8 tūkstančiai atvejų ir 60 mirčių.

Gitanas Nausėda, Respublikos prezidentas: "Iš tikrųjų aš matau, kad požiūris į koronavirusą kaip į grėsmę visuomenės sveikatai tikrai jaučiamas ir gerokai yra griežtesnis negu buvo prieš kurį laiką".

Vyriausybė penktadienį pratęsė Lietuvos sienų kontrolę - jos bus uždarytos mažiausiai iki gegužės vidurio. Paklaustas kada sienos galėtų būti atidarytos, kada jau galėsime atostogauti užsienyje, prezidentas pateikė rekomendaciją.

-"Ką aš norėčiau daryti, tai norėčiau ilsėtis Lietuvoje, turim tiek gražių kampelių, va. Kviečiu tą daryti visus žmones, tegul klesti mūsų šalies vidus ir visi būsim tuo patenkinti".

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

onute to TAIGI

onute to TAIGI portretas
TU TO TAIGI TURBUT KGBistėli KARTU SU GRYBAUSKAITE KGB MOKSLUS BAIGIAI IR LIETUVOJE JAI VALDANT PRISIVOGEI KAIP REIKENT

kaunietis

kaunietis portretas
KUR ASILE MATAI MOTERIS TOS SU SKIAUTERĖMIS

to>to Augis< \\\\\.../////

to&gt;to Augis&lt; \\\\\...///// portretas
Tai tu,girdėjau, tos partijos pirmininkas,lezbės iždininkės ir skretorės.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių