Quantcast

G. Nausėda: nesuprantu, kuo blogas tas skiepijimasis

Šalies vadovai tradiciniame tremtinių, politinių kalinių ir laisvės kovų dalyvių sąskrydyje kalbėjo ir apie dabarties aktualijas: skiepus nuo COVID-19, nelegalius migrantus ir pensijas. 

Prezidentas Gitanas Nausėda kalbėjo apie ypatingą šio renginio aurą, kuriamą jo dalyvių. „Jaučiu, kad čia yra tokia dvasia, kurios dažnai pasigendame Lietuvoje. Čia yra principai, čia yra vertybės, čia yra teisingas požiūris į daugybę klausimų. Čia nėra susitaikėliškumo ir prisitaikėliškumo“, – vardijo prezidentas.

Premjerė Ingrida Šimonytė sąskrydį vadino ypatingos svarbos įvykiu. „Čia susirinkę žmonės, nešiojantys Lietuvą širdyje, o „Tautiškos giesmės“ žodžiai apie stiprybę, kurios semiamasi iš praeities, šiame renginyje įgyja raiškią ir ryškią prasmę, virsta įkvepiančia tikrove", – teigė Ministrė Pirmininkė.

Ingrida Šimonytė. Eitvydo Kinaičio nuotr.

Ji kalbėjo, kad nors jau daugiau nei trisdešimt metų gyvename nepriklausomoje valstybėje, deja, sunkių išbandymų debesys iš Lietuvos padangės niekur nedingo.

Ypač pavojingi – bandymai suskaldyti, supriešinti visuomenę, bandė iššaukti pačias tamsiausias emocijas. To siekiama intensyviu informaciniu karu ir ne tik. Mūsų šalis, kalbėjo I. Šimonytė, turbūt yra viena pirmųjų pasaulio valstybių, prieš kurią pradėta taikyti ypatingai ciniška agresijos forma – sukurtas nelegalios migracijos srautas, kuriuo siekiama priversti mus atsisakyti pagarbos esminėms laisvos šalies vertybėms.

„Esate žmonės, kurie daug iškentė. Buvote grūdinami ypač sunkiais išbandymais, bet niekada neatsitraukėte nuo tarnystės Tėvynei, neatsižadėjote meilės Lietuvai. Jūsų kova padėjo pamatus Sąjūdžiui ir valstybės atkūrimui. Jūsų patirtis ir išmintis labai reikalinga ir dabar“, – kalbėjo I. Šimonytė, išreiškusi viltį, kad susitelkę atlaikysime visas negandas ir dar labiau subręsime, sustiprėsime.  

G.Nausėda sakė, kad nedraugiškos valstybės mums bando kenkti pasinaudodamos niekuo dėtais žmonėmis, ieškančiais geresnio gyvenimo galimybių.

Jis nesutiko su priekaištais, kad visos mūsų bėdos su kaimynais prasidėjo tik dėl to, kad nesugebėjome patylėti. „Sutinku, kad šiandien Lietuvai nelengva. Sutinku, kad migrantų srautas mums kelia didelių rizikų ir pavojų“, – teigė prezidentas, kalbėjęs apie būtinybę paneigti dezinformaciją įvairiose srityse ir apie valstybės institucijų bei gyventojų vienybę.

Gitanas Nausėda. Eitvydo Kinaičio nuotr.

„Negalime sau leisti prabangos „du lietuviai – trys nuomonės“. Deja, matau, kokiu tik klausimu pradėtume diskusijas, pavyzdžiui, sienos statyba – aštuonios nuomonės, nepaprastosios padėties įvedimas – aštuonios nuomonės, užsienio politikos kryptis – penkios nuomonės. Kartais susidaro įspūdis, kad oponuojame ne todėl, kad sprendimas, kurį renkamės yra blogas, o tik tam, kad oponuotume, nes taip galbūt kas nors labiau pastebės, atkreips dėmesį“, – svarstė G. Nausėda. Taip elgiamasi net ir tada, kai rizikuojama, kad užstrigs šaliai labai svarbūs sprendimai.

Anot jo, lengva kritikuoti ir yra už ką kritikuoti valdžią. Bet vien kritikuodami nieko nepasieksime. „Šiandien turime būti vienas kumštis“, – atkreipė dėmesį G.Nausėda.

Kalbėdamas apie COVID-19 pandemijos valdymą jis ragino pasitikėti medikais ir pasiskiepyti, jeigu tą leidžia sveikatos būklė. „Kokią jūs matote Lietuvos ateitį, jeigu dalis žmonių bus pasiskiepiję, dalis ne ir savo asmenines laisves iškels aukščiau visko? Šitaip pandemijos niekada neįveiksime. Šiandien pandemijos pabaiga yra mūsų pačių pasirinkimo reikalas“, – kalbėjo prezidentas, pridūręs, kad daugumai pasiskiepijus niekam nebereikės galimybių pasų, visi galėsime naudotis laisvėmis, įprastomis mūsų gyvenime, vaikai galės eiti į mokyklas ir t.t.

Jis apgailestavo, kad vis dar yra žmonių, kuriems „kaimyno žodis svaresnis už medikų“, ir ragino pasekti jo ir jo šeimos pavyzdžiu ir pasiskiepyti. Vardijo, kad tą padarė jis pats, žmona, abi dukros ir devyniasdešimtmetį peržengęs tėvas. 

„Nesuprantu, kuo blogas tas skiepijimasis? Ar jūs pasispiepiję? Jaučiatės blogai? Aš taip pat pasiskiepijau ir irgi jaučiuosi gerai. Gerai jaučiasi mano tėvukas, žmona, dukros, visi pažįstami, kurie pasiskiepijo“, – teigė šalies vadovas.

Kreipdamasis į abejojančius ar nusiteikusius nesiskiepyti metė jiems iššūkį. „Galiu įšokti į ledinį vandenį, galiu užbėgti į dvidešimtą dangoraižio aukštą. Reikalaukite, ko norite. Padarysiu viską. Nueikite ir pasiskiepykite. Pabaikime problemą bent šioje srityje“, – ragino G. Nausėda.

Pirmasis atkurtos Lietuvos vadovas Vytautas Landsbergis taip pat ragino įgyti atsparumą ne tik nuo COVID-19, bet ir nuo dezinformacinių virusų. „Sumaišties mums nereikia. Mums reikia jausti ir atskirti, kas yra tikra, kas yra mūsų, kur mes esame kartu“, – kalbėjo V.Landsbergis.  

Vytautas Landsbergis. Eitvydo Kinaičio nuotr.

Jis kalbėjo, kad mūsų tautos stiprybė yra tarpusavio draugiškumas. „Būkime broliais ir seserimis, neklausykime gandų ir kurstymų, šlykščiausiais žodžiais varomų per visokias triūbas. Nesuprantu, kur tų žmonių protas ir sąžinė. Turime išmokti atmesti tą (dezinformacijos) virusą. Čia yra egzaminas. Čia dabar yra frontas“, – komentavo buvęs politikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
Prie ko tas kuprius muzikantas,bloga darosi pasižiūrėjus.Kada baigs tą lavoną dėti i straipsnius.

Med.

Med. portretas
Pasiskiepijusieji suserga,kiek jų miršta niekas nerašo.Skiepikitės jeigu jūs nuodų dozės norite i savo organizmą ,niekas juk nedraudžia.Kodėl peršate kitiems,kodėl kiti turi daryti kaip sugakvojo farmacijos mafiją.Tie skiepai nereikšmingi ir visus skiepyti negalima,reikia pirmiausia tyrimus žmogui padaryti ir žiūrėti reikia ar galima jį skiepyti o ne taip aklai be jokios atsakomybės skiepyti.Nėra prievartos kitose šalyse ,neturi būti ir pas mus.

NESUPRANTANČIAM

NESUPRANTANČIAM portretas
TU DAUG KO NESUPRANTI..O KAS NESUPRANTA NIEKO LAIUDIS VADINA KVAILELIU....
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių