Quantcast

G. Landsbergis: Vyriausybė ieško būdų, kaip padėti „Belorus“ sanatorijos darbuotojams

Vyriausybė ieško būdų, kaip padėti Europos Sąjungos (ES) sankcijų paveiktos Druskininkuose esančios „Belorus“ sanatorijos darbuotojams, sako užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

G. Landsbergis taip pat teigė, jog reikia sukurti bendrą paramos mechanizmą, kad ateityje iškilus panašiai situacijai būtų aiškūs sprendimai.

„Šiuo metu tiek Vyriausybės kanceliarija, tiek Socialinės apsaugos ir darbo bei Užsienio reikalų ministerijos ieško būdo, kaip padėti tiems žmonėms. Šiuo metu yra Užsienio reikalų ministerijos prašymu atlaisvintos lėšos, išmokėti įsiskolinimai tiems žmonėms, kad jie turėtų pajamas“, – penktadienį per spaudos konferenciją sakė G. Landsbergis.

Ministras pažymėjo, kad „ieškoma ilgalaikio būdo, kad būtų galima užtikrinti tiek šių žmonių vėliau grįžimą atgal į darbo rinką ir pagalbą tame pereinamajame laikotarpyje ir ateityje, jei tokių atvejų pasikartotų daugiau, kad Lietuva turėtų nuolatinę veikiančią sistemą, kad nereikėtų kiekvieną kartą ad hoc ieškoti sprendimų“.

Su užsienio reikalų ministru penktadienį susitikusi Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja sakė tikinti, kad Lietuvos Vyriausybė ras būdų padėti savo piliečiams, nukentėjusiems nuo sankcijų Baltarusijos režimui.

„Jei Lietuvos Vyriausybė rado tiek būdų, kaip padėti Baltarusijos žmonėms sunkiose aplinkybėse, neabejoju, kad jie pasirūpins lietuviais, kurie yra sunkioje situacijoje dėl Baltarusijos“, – sakė S. Cichanouskaja.

Seime šiuo metu svarstomos pataisos, kurios leistų mokėti specialias išmokas Europos Sąjungos sankcijų paveiktos Druskininkų sanatorijos „Belorus“ darbuotojams.  

Sanatorijos darbuotojai buvo likę be pajamų, kad įstaigos sąskaitos buvo įšaldytos Europos Sąjunga įvedus sankcijas Baltarusijos prezidento administracijoje veikiančiai Vyriausiajai ūkio valdybai.

Lietuva pritaikė išimtį, kad sanatorijos darbuotojams, kurių dauguma yra lietuviai, būrų išmokėtos algos. Dėl pritaikytų sankcijų pajamų už gruodžio mėnesį laukė beveik 400 sanatorijos darbuotojų.

„Belorus“ sanatorijos atvejis yra pirmasis Lietuvos istorijoje, kai šalyje veikiančiai įmonei pritaikomos tarptautinės sankcijos. 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Broilrlys Anuksz

Broilrlys Anuksz portretas
Man sianoalis liepe persisauti koja jeigu gojams sunaujai padeciau.

Expert z Wilno

Expert z Wilno portretas
URM anūkėli,jeigu tai ES sankcijos,tai tegu ES ir rūpinasi.

Anonimas

Anonimas portretas
Tikras pasityčiojimas,sankcijos Lukošenkai,o nukenčia savi žmonės,Be to prie ko čia sanatorija ir politika,Vokietija esant sankcijoms Rusijai daro milijardinius biznius dėl savo piliečių gerovės,tiesia vamzdžius o ubagai uždaro sanatorijas ,lyg čia parako gamykla ir palieka žmones be darbo, TIkrai Lukošenkai yra iš ko juoktis, Dabar Armonaitė tegul sukuria darbo vietas,o G.Lansbergis,kaip milijonierius turi patyrimo ir gali padėti.
VISI KOMENTARAI 53

Galerijos

Daugiau straipsnių