Quantcast

G. Landsbergis: tarp Minske nutupdyto lėktuvų keleivių – graikai, prancūzai, vokiečiai

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis reikalauja, kad Minskas paleistų į Vilnių iš Atėnų skridusius Lietuvos ir kitų šalių piliečius.

„Lėktuve buvo 171 keleivis, mes turime informaciją apie 149 (...) Reikalaujame nedelsiant paleisti visus keleivius“, – sekmadienį tviteryje paskelbė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Jo teigimu, lėktuve buvo 94 Lietuvos piliečiai, taip pat 11 graikų, devyni prancūzai, po keletą baltarusių, lenkų, rumunų, vokiečių, latvių, rusų, taip pat Sakartvelo ir kitų šalių piliečių.

BNS žiniomis, lėktuvas dar Minsko oro uoste.

Nedelsiant paleisti visus keleivius sekmadienį paragino ir prezidentas Gitanas Nausėda, ir premjerė Ingrida Šimonytė.

Minsko oro uoste sekmadienį nutupdytas bendrovės „Ryanair“ lėktuvas, skridęs iš Atėnų į Vilnių. Priartėjęs prie Lietuvos oro erdvės, jis buvo priverstas pasukti į Baltarusijos sostinę.

Pasak Lietuvos prezidento vyriausiosios patarėjos užsienio politikai Astos Skaisgirytės, tam panaudoti du Baltarusijos karo orlaiviai – naikintuvas MiG-29 ir sraigtasparnis Mi-24.

Šiuo lėktuvu skrido Baltarusijos opozicijos aktyvistas ir blogeris, informacinio kanalo „Nexta“ įkūrėjas ir vyriausiasis redaktorius Ramanas Pratasevičius. Lėktuvui nusileidus Minske, jis sulaikytas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užsieninių reikmenų ministeri ?, \\\\\.../////

Užsieninių reikmenų ministeri ?,  \\\\\...///// portretas
o žydų nebuvo ????????????? Jei ne, tai niekis.

Anonimas

Anonimas portretas
Galimybiu pasus visiems belorusams - teisingiau rusams israsykit, gal nelies ju niekas. Idomu tik su kokiu pasu jie skraido po pasauli,

Karantinas

Karantinas portretas
Oho keliauja i Lietuva buriais. Ubagai sedi tarp keturiu sienu o turtuoliai is visu krastu keliauja.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių