Quantcast

G. Landsbergis susitikime su UNESCO vadove akcentavo išraiškos laisvės, žurnalistų saugumo klausimus

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, Paryžiuje susitikęs su UNESCO generaline direktore Audrey Azoulay, pagyrė generalinės direktorės pastangas kurti efektyvią ir moderniems iššūkiams pasiruošusią UNESCO.

Susitikime aptartas organizacijos įdirbis dirbtinio intelekto etikos klausimais, bendri UNESCO ir Lietuvos prioritetai komunikacijos ir informacijos srityje, išraiškos laisvės ir žurnalistų saugumo klausimai bei Lietuvos įsitraukimas kovojant su dezinformacija.

G. Landsbergis ir A. Azoulay aptarė UNESCO stebėjimo misijų Kryme tęstinumo svarbą ir būtinybę užtikrinti išraiškos laisvę ir žurnalistų saugumą Baltarusijoje.

G. Landsbergis taip pat pristatė Lietuvos kandidatūrą į UNESCO Vykdomąją tarybą 2021-2025 metų laikotarpiu.

„Esame pasiruošę toliau stiprinti žmogaus teisėmis grįstą UNESCO veiklą, tęsti įsipareigojimų įgyvendinimą komunikacijos ir informacijos srityje, kartu dirbti su dirbtinio intelekto, švietimo ateities ir atvirojo mokslo iniciatyvomis“, – teigė ministras.

G. Landsbergis taip pat pristatė Kauno modernizmo paraišką „Modernusis Kaunas: Optimizmo architektūra, 1919-1939 m.“, kuria siekiama, kad Kauno modernizmo architektūrai būtų suteiktas UNESCO pasaulio paveldo statusas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Renata Sen.

Renata Sen. portretas
O kodėl neparodė mūsų pasididžiavimo - UNESCO priskirtų teritorijų?Vilniaus istorini senamiestį su nykstančiom vietom ir Kuršių neriją kurią niokoja feser'izmas su gaujom. Priedo dar reikėjo parodyti naująjį išorinio uosto ir Smiltynės ateities projektus. Vadovė būtų apakus. Iš susižavėjimo, žinoma...:D):D)

o gal ,,VAMZDIEC,,,

o  gal  ,,VAMZDIEC,,, portretas
ykastas Neries pakrantej , ar Simasiniai pliazai Lukiskiu aikstese ????

o koks padaras yra ta ,,,israiskos laisve,,,,???????

o koks  padaras yra ta ,,,israiskos laisve,,,,??????? portretas
pederastu LGBT paradai demonstruojant isdralintas rauku skyles , ar lezbieciu skuduciu ansamblis su ykistais y vaginas skuduciais , svilpantis per visas skyles tautine giesme ??????
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių