Quantcast

Futbolo federacija atmeta ministrės priekaištus, o A. Pukelis žada kreiptis į teisininkus

  • Teksto dydis:

Lietuvos futbolo federacija (LFF) atmeta švietimo, mokslo ir sporto ministrės Jurgitos Šiugždinienės priekaištus dėl skaidrumo.

„Lietuvos futbolo federacija kategoriškai atmeta bet kokius kaltinimus tiek pačiai federacijai, tiek atskiriems savo nariams dėl skaidrumo, etikos ar kitų principų pažeidinėjimo“, – rašoma viešai išplatintame pranešime.

„Lietuvos futbolo federacija veikia pagal įstatus ir Lietuvos teisės aktus, savo veiklą vykdo skaidriai ir sąžiningai“, – teigiama jame.

J. Šiugždinienė antradienį pareiškė, kad Tauragės apskrities futbolo federacijos prezidento, LFF Vykdomojo komiteto nario Arūno Pukelio buvimas federacijoje kelia klausimų dėl skaidrumo ir pasitikėjimo ja.

Arūnas Pukelis ir Jurgita Šiugždinienė (J. Kalinsko ir L. Balandžio / BNS nuotr.)

Taip ji kalbėjo po pirmadienio vakarą surengtų LFF „Lietuvos futbolo apdovanojimų“, kurių metu ant scenos lipo ir vieną iš nugalėtojų pasveikino A. Pukelis.

„Tai rodo, kad šis asmuo, kaip nuolat pažymima žiniasklaidoje, turėjęs problemų su teisėsauga, tebeturi didelę įtaką Lietuvos futbolo federacijoje. Tai visuomenėje kelia daug klausimų dėl skaidrumo ir pasitikėjimo pačia federacija. Labai gaila, kad federacijos vadovai to nesupranta ir taip patys kenkia futbolo įvaizdžiui ir ateičiai“, – žiniasklaidai atsiųstame komentare teigė ministrė.

„Grubus kišimasis į federacijos veiklą“

Federacijos teigimu, kiekvienas Vykdomojo komiteto narys, įskaitant ir A. Pukelį, yra išrinktas vadovaujantis Lietuvos futbolo federacijos įstatais ir atitinka keliamus reikalavimus.

„LFF valdymo organuose nėra jokių asmenų, kurie neatitiktų LFF įstatų nustatyto nepriekaištingos reputacijos reikalavimo“, – rašoma komentare.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija šalies sporto šakų federacijoms ir neįgaliųjų sporto organizacijoms paskirstė 10 mln. eurų jų 2022 metų aukšto meistriškumo sporto programoms finansuoti. Iš jų 372 tūkst. eurų skirta LFF.

„Dėl visų veiklų ir lėšų panaudojimo atsiskaitoma atsakingoms institucijoms. Viso kitos Lietuvos futbolo federacijos lėšos yra uždirbamos pačios Lietuvos futbolo federacijos arba gaunamos iš tarptautinių futbolo organizacijų, visa Lietuvos futbolo federacijos veikla yra audituojama tarptautinių auditorių“, – nurodo LFF.

LFF valdymo organuose nėra jokių asmenų, kurie neatitiktų LFF įstatų nustatyto nepriekaištingos reputacijos reikalavimo.

Ši sporto organizacija tikina visoms atsakingoms valstybės institucijoms bei viešai teikianti tiek finansinę, tiek veiklos informaciją bei ataskaitas. Be kita ko, tik LFF biudžetas, tiek biudžeto panaudojimas visuomenei ir žiniasklaidai reguliariai pristatomi viešų spaudos konferencijų metu.

„Neatsakingi neįsigilinus į situaciją aukščiausių Lietuvos politikų pasisakymai, kurie ne tik neturi jokio pagrindo, tačiau ir kaltina tiek Lietuvos futbolo federaciją ar atskirus jos Vykdomojo komiteto narius, yra grubus kišimasis į federacijos veiklą, tuo pat metu darant spaudimą ir teismams, kuriuose šiuo metu vyksta ginčai dėl reputaciją žeidžiančios informacijos apie federaciją skleidimo“, – teigia LFF.

Federacija ragina politikus „atsakingai žiūrėti į savo viešus pasisakymus“ ir kviečia susipažinti su LFF veiklos ataskaitomis.

A. Pukelis sprendimą žada trečiadienį

Pirmadienį „Facebook“ paskyroje A. Pukelio pasirodymą kritiškai įvertino ir krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

„Apdovanojimai iš futbolo Šviniaus rankų. Tiesiogiai. Įjungiau ir išjungiau. Kriminalinio šleifo legalizavimas. Nejaučia nei skonio, nei kvapo. Bet tai ne kovido virusas“, – rašė politikas.

Tuo metu pats A. Pukelis naujienų portalui „15min“ teigė, kad savo pasisakymais ministrai „peržengė bet kokias ribas“.

„Poniai Šiugždinienei galiu pasakyti, kad tikrai neleisiu žeminti savo šeimos. Po tokio pasisakymo pats kreipsiuosi į teisininkus. Ji turi šeimą, aš turiu šeimą. Ji neturi jokios teisės taip kalbėti, nes nepažeidžiau jokių įstatymų. (...) Esu labai nusivylęs, kad žmonės išrinko tokius žmones ir susiformavo tokia ministerija. Tarsiuosi su teisininkais ir manau, kad pasakysiu savo oficialią poziciją trečiadienį“, – komentavo A. Pukelis.

Praeityje teistas Tauragės verslininkas A. Pukelis, pravarde Švinius, 2019 metų balandį buvo išrinktas Lietuvos futbolo federacijos viceprezidentu. Tuomet jo paskyrimas sukėlė diskusijų futbolo bendruomenėje. Šį postą jis paliko 2020-ųjų pabaigoje, nusprendęs rinkimuose nekelti savo kandidatūros.

Dėl tinklaraštininko Skirmanto Malinausko vaizdo įrašų apie verslininko kriminalinę praeitį, šiuo metu A. Pukelis ginčijasi teismuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Maryte Kubiliene

Maryte Kubiliene portretas
Saunuole ministre kad pasake 100procentu tiesa

Kada , atitinkamos tarnybos

Kada , atitinkamos tarnybos portretas
Užbaigs šitą cirką futb.federacijoj?

KTU

KTU portretas
Dviejų gaujų razborkės.
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių