Quantcast

F. Leščiauskaitė: Kelmės bažnyčia atrašė labai maloniai, o Vilniaus arkivyskupija kol kas tyli

  • Teksto dydis:

Vilnietė Fausta Marija Leščiauskaitė, žinoma kaip apžvalgininkė ir „Užkalnio“ žurnalo redaktorė – ne pirmas žmogus, pastarosiomis dienomis oficialiai nutraukęs santykius su bažnyčia, praneša LNK žinių tarnyba.

„Man, kaip ir daugumai žmonių, dėjosi, pliusavosi įvairios nuomonės, nuodėmės ir tie dalykai, kurie manęs netenkino – abortai, homoseksualių žmonių nepriėmimas, kunigų dvigubo gyvenimo gyvenimas. Ir galų gale pastarųjų dienų įvykiai man parodė, kad aš nenoriu priklausyti bažnyčios bendruomenei“, – LNK žinių tarnybai sakė Fausta.

Priminsime, kad pastaruoju metu priešprieša tarp LGBT ir bažnyčios gerokai sustiprėjo, ypač po žinomo kunigo Algirdo Toliato skatinimo pasirašyti dvi peticijas – prieš Stambulo konvenciją bei lyčiai neutralios partnerystės įteisinimą. Tuomet tarp visuomenės kilo audringos diskusijos, savo nuomonę išreiškė nemažai žinomų žmonių, o „Užkalnio“ žurnalo redaktorė F. Leščiauskaitė paskelbė apie oficialų sprendimą trauktis iš bažnyčios bendruomenės.

Kelmės bažnyčia man atrašė labai maloniai, labai aiškiai paaiškino.

„Apsisprendžiau. Nevadinu savęs ateiste, tačiau Dievą man lengviau rasti ten, kur žmonių neskirsto“, – teigė Fausta Marija.

Apie savo sprendimą žurnalisto ir rašytojo Andriaus Užkalnio mylimoji pranešė socialiniuose tinkluose. „Nemanau, kad kažkam skaudės, tačiau tai mano apsisprendimas nepriklausyti tam, su kuo savęs tapatinti nenoriu“, – teigė moteris.

Rašte, kuriuo ji kreipiasi į Kelmės Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų parapiją, rašoma, kad Krikšto, Pirmosios komunijos ir Sutvirtinimo sakramentus ji priėmė būdama nebrandaus amžiaus. „Netikiu Bažnyčios institucijos autoritetu, prieštarauju jos vykdomai politikai ir skleidžiamai propagandai žmonių teisių bei lygybės klausimais arba viešam nepaprieštaravimui tiems, kas ją skleidžia. Esu apsisprendusi ir prašau mane oficialiai išbraukti iš Bažnyčios bendruomenės sąrašo“, – rašoma apostazės prašyme.

Į gimtąją parapiją Kelmėje Fausta kreipėsi su prašymu nutraukti dar vaikystėje priimtą krikšto sakramentą.

„Aš jiems parašiau, kad manęs netenkina mano nurodyti dalykai ir aš nebenoriu priklausyti bendruomenei, todėl prašau man padėti išsibraukti iš bažnyčios bendruomenės sąrašų ir jeigu kažką ne taip padariau, prašau man pranešti, ką turėčiau toliau daryti. Kelmės bažnyčia man atrašė labai maloniai, labai aiškiai paaiškino. Atrašė labai greitai, nepiktai, labai geranoriškai“, – LNK žinioms pasakojo žurnalistė.

Tačiau dėl tolesnių veiksmų Kelmės parapija moterį nukreipė į Vilniaus arkivyskupiją.

„Vilnius kol kas tyli. Aš lauksiu atsakymo, o jei nesulauksiu, teks pačiai eiti pasiaiškinti“, – teigė F. Leščiauskaitė.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Toks išstojims tolygus tarybiniais laikais išstojimui iš TSKP , ATEITYJE BE ATEITIES . .

Anonimas

Anonimas portretas
Vienas žodis tokiai apibūdinti degradė

.

. portretas
PUIKU, KAD SI MOTERIS PALIKO BAZNYCIA. SEKMES JAI GYVENAN, SENSTANT IR PALIEKANT SI PASAULI KAI ATEIS LAIKAS.
VISI KOMENTARAI 58

Galerijos

Daugiau straipsnių