Quantcast

Europos kalbų dieną – ypatingas dėmesys kalbų mokymuisi

Šeštadienį minima Europos kalbų diena. Jaunimas teigia, kad jie nori išmokti kuo daugiau kalbų, nes ateityje tai bus naudinga keliaujant, bendraujant, taip pat ir studijuojant užsienyje. Mokiniai piešinių konkurse „Daugiakalbė Europa“ stengėsi perteikti savo požiūrį į skirtingas Europos kalbas ir teigia norėję parodyti, kad kiekviena jų reikalinga. Ir nesvarbu, kiek žmonių ja kalba– milijonas ar dešimt milijonų. 

Kalbų centro atstovai sako sulaukiantys vis daugiau norinčių išmokti ne tik anglų ar vokiečių, bet ir norvegų, švedų kalbų. Pasaulyje kalbama maždaug septyniais tūkstančiais kalbų. Dauguma jų– Azijos ir Afrikos kalbos. Europos sąjungoje vartojamos 24 oficialios kalbos.

Vyresnieji moksleiviai supranta –  kalbų mokėjimas suteikia galimybę keliauti, pažinti, bendrauti.

Piešinių konkurso Europos kalbų dienai paminėti laureatus pasveikinusi Seimo pirmininkė atskleidžia, kokios kalbos jai gražiausios.

„Lietuvių kalba gražiausia, be abejo. O antroji man labai graži prancūzų kalba“, – sako L. Graužinienė. Tačiau paklausta ar šios kalbos mokosi, ar žiūri filmus, klausosi muzikos, Seimo pirmininkė atsako:  „Dar tikrai nesimokau, nes turiu daug darbo, bet man tiesiog patinka, kai žmonės kalba prancūziškai.“

Valstybės institucijų kalbų centro direktorė sako, kad vis dar populiari tarp norinčiųjų išmokti naujų kalbų – rusų kalba, o pastaruoju metu žmonės suskubo aktyviau  mokytis ir norvegų, švedų.

Europos kalbų diena pirmą kartą paminėta 2001-aisiais, kurie buvo paskelbti Europos kalbų metais.

Šių dienų tikslas – informuoti apie Europoje vartojamas kalbas bei skatinti kalbų mokytis visą gyvenimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių