Quantcast

Eurobarometras: Lietuvoje – didžiausias pasitikėjimas Europos Sąjunga

  • Teksto dydis:

„Eurobarometro" apklausos, atliktos birželio 7-liepos 1 dienomis, duomenimis, piliečiai Europos Sąjungą (ES) - pradedant ekonomika ir baigiant demokratija – vertina gerokai palankiau nei anksčiau.

Pasitikėjimas ES Lietuvoje išlieka didžiausias visoje ES - 72 proc. „Eurobarometro" apklausos 2018 m. rudenį duomenimis, pasitikinčių ES Lietuvoje buvo 66 proc.

Taip pat didelis pasitikėjimas ES yra Danijoje (68 proc.) ir Estijoje (60 proc.). Vidutiniškai ES pasitiki 44 proc. europiečių.

Dauguma (61 proc.) europiečių ES ateitį vertina optimistiškai ir tik 34 proc. - pesimistiškai. Didžiausias optimizmas nustatytas Airijoje (85 proc.), Danijoje (79 proc.), Lietuvoje (76 proc.) ir Lenkijoje (74 proc.). Optimizmas gerokai mažesnis Jungtinėje Karalystėje (47 proc.) ir Prancūzijoje (50 proc.).

Parama ekonominei ir pinigų sąjungai ir eurui pasiekė naują rekordą - daugiau nei trys ketvirtadaliai euro zonos respondentų bendrąją ES valiutą vertina palankiai.

Dauguma (81 proc.) ES piliečių remia laisvą ES piliečių judėjimą ir galimybę gyventi, dirbti, studijuoti ir užsiimti verslu bet kurioje ES šalyje. Visose pavienėse ES valstybėse narėse tokios nuomonės laikėsi daugiau nei du trečdaliai respondentų: pradedant Lietuva (94 proc.) ir baigiant Italija bei Jungtine Karalyste (po 68 proc.).

Imigracija ir toliau yra pagrindinė ES lygmens problema - ją paminėjo net 34 proc. respondentų, nors tai yra 6 proc. punktais mažiau nei 2018 m. rudenį.

Klimato kaita, kuri 2018 m. rudenį problemų sąraše užėmė penktą vietą, dabar laikoma antra pagal svarbą problema. Lietuviai imigraciją taip pat įvardino pagrindine ES lygmens problema (38 proc.), antrąja problema Europos Sąjungoje lietuviai nurodė terorizmą (30 proc.), klimato kaita - trečioje vietoje (22 proc.). Paprašyti nurodyti, kokią didžiausią problemą mato savo šalyje, daugiausia lietuvių įvardino kylančias kainas, infliaciją (54 proc.), 22 proc. nurodė mokesčius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dar

dar portretas
1 eurosojuz blefas ir kam tas naudinga? turbut bobiskam sionui su visais skvernais?.......

up

up portretas
lietuvos muzikui jokio skirtumo kurioj subinej lindeti. Vot jeigu muzika is subines iskrapstytu tai muzikui galas.

senis

senis portretas
es leidzia landzberginiam ubagam laikinai pabegti i europa, uzdirbt savo 1000k ir internete rasyt kokie ruskiai ubagai ir kaip blogai gyvena, be es lt butu kaip rumunija su genyte valdzioi, uz tat ir runkeliai seile leido kai britai pagaliau gavo nepriklausomybe nuo globalistu ir lenkisu ubagu
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių