Quantcast

Etikos sargai tirs VRK narės A. Žilinskienės elgesį

  • Teksto dydis:

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) tirs, ar laiku nedeklaravusi interesų Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) narė Aistė Žilinskienė pažeidė įstatymą.

VTEK galimą A. Žilinskienės pažeidimą nusprendė aiškintis gavusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko Ramūno Karbauskio pranešimą.

„Tyrimo pradėjimas savaime nereiškia pažeidimo nustatymo“, – pažymi VTEK ir nurodo, kad įstatymas tyrimui numato trijų mėnesių terminą.

R. Karbauskis kreipimesi į VTEK nurodė, kad A.Žilinskienė VRK nare buvo paskirta 2017 metų birželio 22 dieną, tačiau iki šiol nėra pateikusi privačių interesų deklaracijos, nors vadovaujantis teisės aktų nuostatomis tai padaryti privalėjo per 30 dienų.

R. Karbauskis taip pat teigė, kad A. Žilinskienė vilkina tyrimą dėl leidinio „Naisių žemė“, o tai kenkia jo vadovaujamai partijai.

Anot politiko, A. Žilinskienė palaiko draugiškus asmeninius santykius su prodiuserinės įmonės akcininku, jos įkūrėju verslininku Edmundu Jakilaičiu, o būtent jo iniciatyva pradėtas tyrimas dėl leidinio „Naisių žemė“. Politikas prašė VTEK nustatyt, ar dėl savo draugystės su E. Jakilaičiu tirdama leidinį „Naisių žemė“ A. Žilinskienė nėra „nuolatinio interesų konflikto situacijoje“.

Dėl šito prašymo VTEK tyrimo nepradėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių