Quantcast

Etikos sargai nepradės tyrimo dėl L. Pernavo pavežėjimo STT automobiliu

  • Teksto dydis:

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį pranešė nepradėsianti tyrimo dėl tuomet dar Lietuvos policijos atašė Lino Pernavo pavežėjimo Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) automobiliu.

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį L. Pernavą paskyrė STT direktoriumi.

Aiškintis įvykio aplinkybes VTEK ėmėsi, gavusi prašymą įvertinti žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją dėl galimai neteisėto STT automobilio panaudojimo.

Iš VTEK pateiktų duomenų nustatyta, kad gegužės pradžioje L. Pernavas darbiniame susitikime su STT dalyvavo kaip Jungtinėje Karalystėje veikiantis Lietuvos policijos atašė ir neturėjo teisės priimti sprendimo dėl STT tarnybinio automobilio panaudojimo.

Tačiau komisija vertinimo metu teigia negavusi duomenų, kad jis galėjo paveikti ar įpareigoti STT atsakingus asmenis jį pavežti asmeniniais tikslais.

Remiantis VTEK turima informacija, L. Pernavas buvo pavežtas pakeliui – STT pareigūnui važiuojant vykdyti tarnybos funkcijų ir tik paaiškėjus, jog vykstama ta pačia kryptimi.

Komisija konstatavo, kad pateiktos ir vertintos aplinkybės yra „nepakankamos teigti“, kad L. Pernavas, kaip Lietuvos policijos atašė Jungtinėje Karalystėje, aptariamoje situacijoje galėjo nesilaikyti įstatymo nuostatų, įpareigojančių nesinaudoti tarnybinėmis pareigomis ar tarnybiniu statusu asmeninei naudai gauti.

Dėl šios priežasties nuspręsta tyrimo dėl L. Pernavo elgesio nepradėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Spenius

Spenius portretas
Kaip ten ta patarlė ? Varnas Varnui akies ........

Komentaras

Komentaras portretas
Tai atlikti privalo.Lietuva teisinė valstybė, čia negali egzistuoti išimtinė teisė vieno ar kito atžvilgiu.

O galėtu...

O galėtu... portretas
Nereikia paverst visko juokais .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių