Quantcast

ESO: mažėja esančių be elektros gyventojų – jų liko 2 tūkst.

  • Teksto dydis:

Lyginant su penktadieniu, klientų be elektros energijos skaičius sumažėjo daugiau nei 5 tūkst., praneša „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO).

Šeštadienio ryto duomenimis be elektros šalyje šiuo metu yra apie 2 tūkst. žmonių, kai penktadienį tokių buvo 7 tūkst. Vartotojų, kurie yra be elektros nuo sausio 26 dienos lieka pavieniai atvejai. Jiems skiriamas didžiausias prioritetas ir planuojama, jog elektrą atstatyti pavyks šeštadienį.

Be elektros energijos Alytaus regione šiuo metu yra apie 800 vartotojų, Vilniaus regione apie 680, Utenos - apie 550 vartotojų.

Kaip praneša ESO, gedimus penktą parą taiso apie 200 brigadų, jas sudaro apie 600 žmonių, pasitelkti beveik visi įmanomi pajėgumai. 

Po savaitgalio tikimasi grįžti į įprastinį gedimų lygį, tai yra – įprastinis atsijungusių klientų lygis apie 3-4 tūkst. per dieną.

Iš viso elektros energijos tiekimas, kuris buvo nutrūkęs ilgiau nei 3 minutes, atnaujintas apie 30 tūkst. klientų. Likusi dalis gedimų, apie 40 proc., sutvarkomi automatikos veikimo pagalba.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

o iš ko

o iš ko portretas
galima mokėt jeigu varguolių du trečdaliai? Pinigų nenupieši pasėmes popieriaus..

Diedas

Diedas portretas
Buvo lesto, buvo Lietuvos dujos. Sujungė, tapo eso. Žmones atleido, dujinikus padarė elektrikais ir atvirkščiai, perkvalifikavimo procesas vykdavo tris dienas, tai išvis stebėtina, kad dar jie kažką padaro. O rezultate galingi dividendai valdžiagyviams
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių