Quantcast

ES teismas stojo Lietuvos pusėn dėl apribojimų rusiškai televizijai

Europos Sąjungos (ES) Teisingumo Teismas ketvirtadienį paskelbė, kad Lietuva nepažeidė bendrijos teisės, kai apribojo rusiškos televizijos transliaciją dėl neapykantos kurstymo.

„Remdamasi viešosios tvarkos pagrindais, kaip antai kova su neapykantos kurstymu, valstybė narė gali nustatyti pareigą laikinai transliuoti ar retransliuoti televizijos programą iš kitos valstybės narės tik už papildomą mokestį platinamuose televizijos programų paketuose“, – paskelbė Liuksemburge įsikūręs teismas.

Byla ES teismą pasiekė dėl 2016 metų Lietuvos institucijų sprendimo įpareigoti operatorius televiziją „NTV Mir Lithuania“ perkelti į mokamų programų paketus.

Lietuvos radijo ir televizijos komisija tuomet konstatavo, kad per rusišką televiziją buvo paskelbta melaginga informacija apie lietuvių ir latvių kolaboravimą vykdant Holokaustą ir peršama mintis, esą Baltijos šalių valdžia kelia grėsmę rusakalbių mažumai.

Gavęs ES teismo išaiškinimą, sprendimą byloje priims Vilniaus apygardos administracinis teismas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marius

Marius portretas
Nejau lietuviai nedalyvavo holokauste? Dalyvavo.

tipo demokratija.......žemas mąstymas...

tipo demokratija.......žemas mąstymas... portretas
Toks ten ir teismas......šunauja nieko nesiskirianti nuo Lietuvos....

Tata

Tata portretas
Atjunkite rusiškus kanalus,tai nebus nė Telijos,ne Baltikum,nei kitų , televizorių į suksliu dėžės,pardavimas sustos,galėsite Feisbuka suda gaudyti!
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių