Quantcast

Elektrėnų savivaldybėje dėl liūčių paskelbta ekstremalioji situacija

  • Teksto dydis:

Dėl liūčių, kurios sugadino kelių ruožus, Elektrėnų savivaldybėje paskelbta ekstremalioji situacija.

Ji įvesta nuo rugsėjo 1-osios Elektrėnų savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu.

Jame nurodoma, jog Elektrėnų savivaldybės teritorijoje ekstremalioji situacija paskelbta dėl stichinio meteorologinio reiškinio – ilgo lietingo laikotarpio.

Kaip BNS sakė Elektrėnų savivaldybės meras Kęstutis Vaitukaitis, kelios stiprios liūtys sugadino kelių ruožus.

Buvo tokių kelių, kad nepravažiuot, asfaltai išplauti, viskas virš kelio tekėjo. Ne viena ir ne dvi, bet daugmaž apsitvarkėm.

„Buvo kelios, bet labai stiprios, momentinės liūtys, kai plaukė gatvės ir keliai. Nuo tų liūčių kelius išplovė – štai tokia ta ekstremali situacija. Kadangi reikia lėšų kelius tvarkytis, paskelbėme tokią situaciją. Tvarkomės, į pabaigą praktiškai. Daug savivaldybių pasiskelbė, nes po liūčių išplovė, pagadino kelius“, – sakė meras.

Anot jo, savivaldybėje būta seniūnijų, kurios visiškai nenukentėjo, o būta tokių, kur liūtys sugadino 10-15 kelio ruožų.

„Buvo tokių kelių, kad nepravažiuot, asfaltai išplauti, viskas virš kelio tekėjo. Ne viena ir ne dvi, bet daugmaž apsitvarkėm. Remontuot, kai kur reikėjo, kai kur naujai daryti. Nėra, kad būtų ištisai, bet vietomis, kur įdubos, nunešė tiesiog, kai didesnis vandens srautas“, – teigė K. Vaitukaitis.

Ypač sudėtinga situacija, anot mero, susiklostė kelyje iš Kietaviškių į Jagėlonis. Vien šio kelio ruožo sutvarkymas atsiėjo apie 60 tūkstančių eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių