Quantcast

Nuo trečiadienio pradedama vykdyti kelių kontrolė Lenkijos kryptimi

Nuo trečiadienio ryto, siekiant sumažinti koronaviruso mutacijų plitimo grėsmę, pradedama vykdyti sausumos kelių kontrolė Lenkijos kryptimi.

„Bus tikrinama, ar vykstantieji iš Lenkijos pusės yra užpildę keliautojo informaciją ir turi testą – taip, kaip šiuo metu tikrinama oro uostuose“, – feisbuke po Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos posėdžio pranešė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Vėliau per spaudos konferenciją ji pranešė, kad atvykstančiųjų mašinomis iš Lenkijos kontrolė griežtinama nuo trečiadienio 8 valandos ryto.

Pasienyje Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) darbuotojams užtikrinti vykstančiųjų kontrolę padės Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai, šiuo metu taip pat dalyvaujantys vykdant patikrą oro bei Klaipėdos valstybiniame jūrų uostuose.

Tikslas – patikrinti visus atvykstančius ar grįžtančius asmenis, ar jie užsiregistravę NVSC, ar turi tai patvirtinančius kodus.

„Nuo vasario 17 dienos NVSC pavesta organizuoti sustiprintą karantino režimo reikalavimų laikymosi kontrolę prie Europos Sąjungos vidaus sienos, kur mes ateiname į pagalbą NVSC, ne mažiau kaip du mūsų mobilūs patruliai, taip pat policijos pajėgos“, – per spaudos konferenciją po VESK posėdžio sakė VSAT vado pavaduotojas Antanas Montvydas.

„Tikslas – patikrinti visus atvykstančius ar grįžtančius asmenis, ar jie užsiregistravę NVSC, ar turi tai patvirtinančius kodus, ar pateikti reikalingi duomenys. Jei asmuo neturės užpildęs internetinėje svetainėje, bandysime vietoje su NVSC pagalba užpildyti, o kurie bus piktybiniai, taikysime Administraciniame nusižengimų kodekse numatytas atsakomybės rūšis“, – sakė A. Montvydas.

Anot jo, nuo vasario 8 dienos pasieniečiai dalyvauja tikrinat atvykstančiuosius oro uostose bei Klaipėdos jūrų uoste, įprastai didžioji dalis keleivių yra iš anksto užpildę NVSC anketą ir vieno asmens patikrinimas trunka apie dešimt sekundžių.

„Mūsų pareigūnų žiniomis, užtrunka apie dešimt sekundžių vieno asmens patikrinimas Konstatuojame, kad asmenų, kurie buvo neužsiregistravę NVSC internetinėje svetainėje, siekia tik apie 5 proc., didelių problemų neturėjome, išskyrus situaciją penktadienį, kai vienu metu atskrido du reisai iš Tenerifės, iš viso beveik 300 keleivių“, – pasakojo A. Montvydas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Šlykščiausia baudų valstybė

ką ta ministerė moka

ką ta ministerė moka portretas
Išvis ką moka ta oho kaip svarbi ministrė dirbti? Kiek matome - tik drausti, bausti, neleisti vienišų sergančių tėvų apsnigtuose kaimuose lankyti, kelius apstatyti blokais. Ne ji viena nekenčia Lietuvos žmonių, bet ir visa š imon bobvaldžia

Kęstas

Kęstas portretas
Kaip konservatoriai mus valdo? Mums meluodami. Štai A. Kubiliaus prisipažinimas: "Tai ta rinkėjų grupė, kurie 2004 metais (tuo metu, kai tapome ES ir NATO nariais) į mūsų užsakytos sociologinės apklausos klausimą „Ar gyvenimas sovietmečiu buvo geresnis, ar blogesnis nei dabar?“ masiškai atsakė, kad sovietmečiu buvo geriau. Kadangi iš apklausos paaiškėjo, kad tuo metu tokių atsakymų buvo daugiau nei 50 proc., mes, išsigandę jos rezultatų, tą apklausą paslėpėme giliuose stalčiuose." Kiek dar slepiantys tiesą, rūkantys marichuaną, Mockaus samdiniai -konservatoriai ir liberalai - mus apgaudinės nebaudžiami? Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių