Quantcast

Ekstremalių sveikatai situacijų centro pirkimus laimėjo centrui talkinusio majoro šeima

  • Teksto dydis:

Ekstremalių sveikatai situacijų centro (ESSC) pirkimus mokymams laimėjo viešoji įstaiga, kuriai vadovauja centrui talkinusio Lietuvos kariuomenės majoro Aurimo Guščiaus sutuoktinė, skelbia LRT tyrimų skyrius.

Pasak jo, A. Guščius, kaip kariuomenės atstovas, ESSC talkino logistikos klausimais. Šio centro pirkimus dėl Logistinių ir medicininių išteklių vadybos programos parengimo ir jos įgyvendinimo bei personalo mokymo laimėjusio Krizių valdymo mokymo centro vienintelė steigėja – A. Gusčiaus žmona Indrė Guščiuvienė. Majoras interesų konflikto neįžvelgia, Lietuvos kariuomenė aiškinasi situaciją.

Centrinio viešųjų pirkimų portalo duomenimis, ESSC sutartį su prieš kelis mėnesius įsteigta viešąja įstaiga Krizių valdymo mokymo centru sudarė pernai spalio pabaigoje. Sutarties vertė – beveik 10 tūkst. eurų be PVM.

A. Guščius portalui tikino ESSC štabo veikloje nebedalyvaujantis nuo vasaros pabaigos. ESSC patvirtino, jog mokymus vedė ir jis, ir jo sutuoktinė.

„Buvau sulaukęs skambučio, kad norim organizuoti tokius mokymus, ir ar aš galėčiau tai padaryti. Taip tie mokymai ir įvyko“, – sakė jis.

Anot A. Guščio, profesinės karo tarnybos kariams nedraudžiama teikti mokymų paslaugų. Konstitucinis Teismas 2015 metais yra išaiškinęs, kad profesinės karo tarnybos kariams yra draudžiama dirbti kitą darbą, išskyrus pedagoginę ar kūrybinę veiklą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Idomu

Idomu  portretas
Kada LRT savo lizda demaskuos kitu mato.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių