Quantcast

Eismo sąlygos – sudėtingos: numatoma šlapdriba, plikledis ir pūga

Dėl naktį buvusio snygio ir pūgos sudėtingiausios eismo sąlygos yra šiaurės rytų, rytų ir pietryčių Lietuvoje bei dalyje vidurio Lietuvos rajonų, kur visų kelių dangos yra šlapios, vietomis su prispausto arba pažliugusio sniego provėžomis, slidžios.

Kitur šalyje pagrindinių kelių dangos šlapios, vietomis su pažliugusio arba prispausto sniego provėžomis, o slidžių kelių ruožų yra tik didesnio eismo intensyvumo rajoniniuose keliuose.

Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai daug kur padengti plonu šlapio ar prispausto sniego sluoksniu, provėžoti, slidūs, skelbia „VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcija“.

AB „Kelių priežiūra“ slidžius kelių ruožus valo ir barsto, tačiau vairuotojų prašoma būti atidžius, neskubėti ir laikytis saugaus atstumo kelyje.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, auštant sekmadieniui beveik visoje Lietuvoje lyja, Vilkaviškio, Šalčininkų, Širvintų ir Raseinių rajonuose – lietus, pereinantis į šlapdribą, ir tik vietomis be žymesnių kritulių. Oro temperatūra – nuo 0 laipsnių iki 4 laipsnių šilumos.

Dieną daug kur numatomi krituliai, vyraus sniegas. Vakare vietomis plikledis, pūga, pustymas. Pietvakarių, pereinančio į šiaurės vakarų vėjo gūsiai daug kur, daugiausia pietvakarinėje šalies pusėje, sieks 15–20 m / s, vietomis iki 27 m / s, o pajūryje 28–32 m / s. Oro temperatūra svyruos nuo 1 iki 4 laipsnių šilumos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių