Quantcast

Iš Egipto į Lietuvą grįžo paskutiniai poilsiautojai

  • Teksto dydis:

Pirmadienį į Lietuvą iš Egipto parskrido čia poilsiavę maždaug 50 žmonių, atostogauti vykę su kelionių organizatoriais "Tez tour" ir "Novaturas".

Tai paskutiniai keliautojai, vasaros sezoną su šiomis kompanijomis skridę į Egiptą.

Jos abi neberengia skrydžių į šią Afrikos šalį vasaros sezonui - kelionės sustabdytos iki rugsėjo pabaigos, BNS informavo bendrovių atstovai.

Nevykti į Egiptą rekomenduoja Lietuvos užsienio reikalų ministerija.

Tuo metu žiemos sezonui keliones galima įsigyti - tikimasi, kad situacija Egipte iki tol pagerės.

"Mes savo žiemos sezono skrydžius kol kas parduodame ir tikimės, kad situacija, kol dar prasidės žiemos sezono skrydžiai, šalyje pasikeis, o vasaros skrydžius esame nutraukę iki sezono pabaigos", - pirmadienį BNS sakė "Novaturo" atstovė Ieva Dorelaitienė.

Žmonėms, jau įsigijusiems "Novaturo" keliones į Egiptą vasaros sezonui, jas siūloma keisti skrydžiais kitur, pavyzdžiui, į Antaliją.

Policijai ir kariams bandant išvaikyti islamiškų jėgų rėmėjus iš protestų stovyklų Kaire, per kelias dienas rugpjūčio viduryje Egipte žuvo apie 800 žmonių. Šalyje buvo paskelbta nepaprastoji padėtis, daugelyje provincijų įvesta komendanto valanda.

Pastarosiomis dienomis neramumai slopsta, armijos remiama Egipto Vyriausybė sutrumpino komendanto valandą.

Kaip rodo Vyriausybės statistika, nuo liepos 3 dienos, kai armija nušalino islamiškų jėgų prezidentą Mohamedą Mursi (Mohamedą Mursį), šalyje žuvo daugiau kaip 1 tūkst. žmonių, tarp jų – maždaug 100 kareivių ir policininkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių