Quantcast

E. Gentvilas ragina opoziciją įvertinti papildomų išlaidų gynybai poreikį: isterijos niekas nekursto

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas ragina kolegas opozicijoje atsitokėti ir remti valdančiųjų iniciatyvą koreguoti šių metų biudžetą, numatant daugiau lėšų krašto gynybai.

„Aš noriu, kad kolegos suprastų, o ne kalbėtų, kad nereikia kurstyti isterijos. Isterijos niekas nekursto. Tik vienas psichas ir isterikas ėmėsi karo prieš Ukrainą“, – ketvirtadienį prieš neeilinį Seimo posėdį kalbėjo E. Gentvilas.

Pasak jo, būtinybę skirti nenumatytas išlaidas krašto gynybai skatina ir tai, kad Lietuva Ukrainai perdavė zenitinių raketų kompleksų „Stinger“.

„Su tais „stingeriais“ jie sėkmingai darbuojasi. Tai mes turime papildyti savo atsargas – ne tik „stingeriais“, bet ir kita karine technika. Lietuva turi visapusiškai ruoštis“, – tvirtino parlamentaras.

Kita vertus, akcentavo jis, pasikeitė ir Lietuvos geopolitinė situacija, nes Baltarusijos teritorija pasitelkta Kremliui puolant Ukrainą. Be to, Ukrainos pasienio tarnyba patvirtino žiniasklaidos pranešimus, kad į šalies teritoriją pradėjo veržtis Baltarusijos karinė technika.

„Nuo šio ryto ne de jure, bet de fakto 679 kilometrų Lietuvos siena yra nebe su Baltarusija, ji yra su Rusija – karą pradėjusia šalimi. Mes turime galvoti plačiau, neatsieti šių klausimų: ai, finansavimo klausimas kažkaip, kad gal socialiniais reikalais reikia pasirūpinti. Mes turime sieną ne tik Kaliningrado srities ribose, bet ir buvusios Baltarusijos ribose su Rusijos Federacija. Todėl turime plačiai mąstyti apie ginkluotės įsigijimą“, – teigė E. Gentvilas.

ELTA primena, kad dar pirmadienį premjerė Ingrida Šimonytė sakė, jog jos vadovaujama Vyriausybė turi ketinimų tikslinti biudžetą, numatant daugiau lėšų šalies gynybai. Tai, pasak jos, lemia išaugusi įtampa regione. Prezidentas Gitanas Nausėda teigė pritariantis valdančiųjų stovykloje pasigirdusiai iniciatyvai.

Tačiau opozicija šią iniciatyvą pasitiko skeptiškai. Kaip trečiadienį rašė ELTA, opozicijai priklausantys „valstiečiai“ ir socialdemokratai tvirtino nematą pagrindo keisti Lietuvos biudžetą numatant daugiau lėšų krašto gynybai.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeEugenijus Gentvilasgynyba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių