Quantcast

Dviem Seimo nariams talkina net po 8 padėjėjus

Parlamentarai, su Seimo nario mandatu įgiję teisę įdarbinti savo pagalbininkus, mielai naudojasi proga pasitelkti papildomų darbo rankų.

Kai kuriems jų pakanka ir dviejų talkininkų, o kitų poreikiai didesni tris ar net keturis kartus, rašo dienraštis „Lietuvos žinios".

Kaip nurodo parlamento narių darbą reglamentuojantis Seimo statutas, visu etatu leidžiama įdarbinti iki trijų iš mokesčių mokėtojų kišenės išlaikomų padėjėjų-sekretorių. Tokio talkininko alga be įvairiausių priedų gali siekti 2225 litus neatskaičius mokesčių. Tačiau šia teise pasinaudojo mažiau nei pusė iš trečią mėnesį dirbančių naujos kadencijos parlamentarų. Visiems kitiems tautos išrinktiesiems labiau prie širdies įvairios variacijos, leidžiančios išskaidyti etatus ir padėjėjų-sekretorių skaičių išpūsti dukart ar net daugiau.

Rekomenduojamą ribą peržengė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Naglis Puteikis ir socialdemokratas Valerijus Simulikas. Jiems talkina net po aštuonis padėjėjus-sekretorius.

Maksimalų rekomenduojamą skaičių – šešis padėjėjus-sekretorius – įdarbino konservatoriai Arvydas Anušauskas, Arvydas Vidžiūnas, „darbietis“ Kęstutis Daukšys, jo kolega frakcijoje Petras Narkevičius, Liberalų sąjūdžio atstovas Algis Kašėta, socialdemokratai Gintautas Mykolaitis, Vytautas Saulis ir Milda Petrauskienė bei „Drąsos kelio“ frakcijos lyderė Neringa Venckienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RRR

RRR portretas
Kosmaras, zodziu truksta! Ar bus kada tvarka?

danute

danute portretas
aš nesuprantu kaip taip galima,kodel jiem tai leidžiama?Juk jie reiškia nieko nesugeba tik svarbu papuole i seima,o už juos dirbs kiti.Bet kodel mes turime išlaikyti net ne 141 seimo nari o daug daugiau ir kodel jie savo padejejus neišlaiko is savo atlyginimo jei jau samdo kai patys nieko nesugeba tai ju beda o ne musu visu siaubas nera jokios tvarkos Lietuvoje

nesuprantu

nesuprantu portretas
tai jie visiški debilai, jeigu dviejų padėjėjų neužtenka? Tegul jiems algas moka iš savo kišenės
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių