Quantcast

A. Dulkys: norėtume, kad šventiniu laikotarpiu išskirtinių ribojimų nebūtų

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigia, kad, matant gerėjančius epidemiologinės situacijos rezultatus, tikėtina, jog papildomų ribojimų šventiniu laikotarpiu nebus.

„Žiūrėsime į tendencijas, kurias matysime per artimiausias savaites. Panašiai gi buvo ir Vėlinių laikotarpiu, buvo suteiktos rekomendacijos visiems, ir, panašu, kad visuomenė ir visi įsiklausė, ir tas rezultatas buvo visai neblogas. Dabar labiausiai yra koncentracija į kontaktinį mokymą, čia yra pagrindinis dalykas, o kitur, renginiuose, renginių organizatoriai yra padarę nemažai išvadų (...). Tai labai norėtųsi, kad Kalėdoms neturėtume kažkokių išskirtinių dalykų ir visi kartu laikytume frontą ir toliau“, – trečiadienį Vyriausybėje kalbėjo A. Dulkys.

Be to, ministras pridūrė, kad šiuo metu apie papildomus ribojimus svarstoma nėra. Vis dėlto, jei situacija keistųsi, naujas pandemijos valdymo priemones gali tekti apsvarstyti.

„Manome, kad priemonių yra adekvačiai, bet kiekvieną savaitę žiūrime į tendencijas, diskutuojame, bendraujame ir su socialiniais partneriais, ir su profsąjungomis, ir su visais kitais švietimo dalyviais. Vyksta aktyvus dialogas ir sekimas, kaip situacija keičiasi. Nereikia įvedinėti priemonių, jeigu tendencijos yra geros. Jeigu tendencijos keisis, mąstysime, ką galime papildomo padaryti“, – kalbėjo ministras.

Tai labai norėtųsi, kad Kalėdoms neturėtume kažkokių išskirtinių dalykų ir visi kartu laikytume frontą ir toliau.

ELTA primena, kad, remiantis Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) epidemiologinių tyrimų metu surinktais duomenimis, aktyvių koronavirusinės infekcijos protrūkių per savaitę šalyje sumenko dar beveik penktadaliu. Palankias tendencijas protrūkių žemėlapyje specialistai fiksuoja jau tris savaites iš eilės po prieš tai kelis mėnesius trukusio protrūkių kreivės kilimo.

NVSC Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėjos, laikinai einančios direktoriaus pareigas, Giedrės Aleksienės teigimu, pastarąsias kelias savaites matomas protrūkių kreivės lūžimas žemyn – jų sumažėjo 40 procentų.

„Nors šiuo metu aktyvių protrūkių vis dar registruojama nemažai, lyginant su spalio pabaiga, kai protrūkių skaičius Lietuvoje buvo perkopęs tūkstančio ribą, šiuo metu padėtis tikrai palankesnė. Dar sparčiau besiskiepydami galėtume tikėtis reikšmingo epidemiologinės situacijos gerėjimo“, – teigė G. Aleksienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai as.

Tai as. portretas
Visos salys griestina,mes bijom antivakseriu,o po sventiniu baliu laidosim savo draugus,senelius,o nauja atmaina ir vaiku neaplenkia.

taip.

taip. portretas
Jau Dulkys savo seselio bijo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių