Quantcast

A. Dulkys: eilės pas šeimos gydytojus po pandemijos sutrumpėjo

Po Covid-19 pandemijos Lietuvos gyventojų galimybės patekti pas šeimos gydytojus pagerėjo, sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Jis remiasi iš Valstybinių ligonių kasų gautais statistiniais duomenimis.   

„Jus gal nustebinsiu, nes ir pats nustebau, nes kai kalbame, kad yra tokios eilės, kokių niekada nebuvo ir taip toliau, tai aš paprašiau Valstybinės ligonių kasos duomenų, kokie buvo duomenys iki pandemijos. Tai labai įdomių skaičių yra, jeigu tie skaičiai yra teisingi, tai pas šeimos gydytojus patekimas po pandemijos dabar yra kur kas geresnis nei tai buvo 2018-2019 metais, dar iki pandemijos“, – LRT laidai „Dienos tema“ trečiadienį sakė A. Dulkys.

Anot jo, Prezidentūros anksčiau viešai įvardinta idėja pasiekti, kad gyventojas pas šeimos gydytoją patektų per savaitę galėtų būti siekiamybė, apie tai jau diskutuota Seimo sveikatos reikalų komitete.

„Žiūrėkime, kad tai būtų siekiamybė, pozityviai priimu Prezidentūros žinutę, jos visiškai atliepia mūsų praėjusių metų Sveikatos reikalų komitete aptartas priemones, tai labai gera žinia, reiškia metus pradedame turėdami bendrą matymą, kurias vietas reikia dėlioti“, – sakė sveikatos apsaugos ministras. 

 A. Dulkys teigia, kad mažinant eiles pas šeimos gydytojus nepakanka didinti finansavimo: vadovai privalo gerai organizuoti gydymo įstaigų darbą.    

„Kai kalbame apie eiles, tai čia yra dalykų, kur turime padaryti mes, politikos formuotojai, reiškia mes turime padėti suformuoti šeimos gydytojams jų komandas, didiname finansavimą komandoms po papildomą 10 mln. eurų kiekvienais metais, bet yra dalykų, kurių mes nepadarysime be gydymo įstaigų vadovų pagalbos, kaip jie apskritai darbą organizuoja, nes ne visi dalykai, su eilėmis susiję ne dėl to, kad yra blogas apmokėjimas“, – sakė A. Dulkys.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesuprantama

Nesuprantama portretas
Niekaip nesuprantu,ko išvis reikia kreiptis pas tuos vadinamus šeimos gydytojus,jeigu jie neatlieka jokio gydymo?Jie tik pasiunčia pas tikrus gydytojus.Tai kodėl negalima eiti pas tikrus gydytojus ir be tų šeimos daktarų siuntimų?Štai čia būtų taupomas gydytojų ir ligonių laikas.Dabar išeina,kad tie šeimos gydytojai,kaip kokie visagaliai,nes tik jų dėka gali gauti siuntimą.Betgi už paslaugas moka ligonių kasos,o ne šeimos gydytojai.

skaitytojas

skaitytojas portretas
Jo , pas sita marazmatika tik dulkes galvoje, bet ne zmoniu gydymas ir kad kuo daugeu Zmoniu pamirotu tai dar eiles sutrumpetu

Tam Veryga

Tam Veryga  portretas
Matosi , kad esate su trim švirkštais smilkinio srityje. Kai buvo Veryga, tai buvo pradžia ir visas pasaulis buvo sutrikęs, nežinojo kaip elgtis, net PSO negalėjo normaliai patarti, gi prie konservatorių jau buvo visai kita situacija. Tiek vieni, tiek kiti pasidavė panikai, tik pirmieji iš nežinojimo, o dulkiai sąmoningai.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių