Quantcast

A. Dulkys dar laukia NVSC atsakymų į klausimus, kuriuos uždavė antradienį

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys dar laukia atsakymų iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) vadovo Roberto Petraičio, į klausimus, kuriuos uždavė antradienį.

Apie tai BNS informavo ministro atstovė Aistė Šuksta.

„Antradienį vyko susitikimas su juo (R. Petraičiu – BNS), po kurio ministras išsiuntė raštą su klausimais, į kuriuos prašė atsakyti nedelsiant – dėl veiklos organizavimo, neapskaitytų mirčių ir taip toliau“, – ketvirtadienį popiet BNS sakė A. Dulkio atstovė.

Antradienį Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad vykdant NVSC veiklos skaitmenizavimą, rastos 804 neapskaitytos mirtys, susijusios su koronavirusu.

Ministerijos teigimu, palyginus NVSC ir Registrų centro spalio-gruodžio mėnesių duomenis nustatyta, kad neapskaitytos 324 mirtys nuo koronaviruso ir 480 mirčių dėl kitų priežasčių, kai mirusieji sirgo koronavirusu.

Šį klausimą A. Dulkys su R. Petraičiu antradienį aptarė nuotolinio susitikimo metu ir paprašė pateikti išsamų situacijos vertinimą raštu.

I. Šimonytė vėliau pareiškė, jog NVSC vadovybė turi atsakyti už susidariusią situaciją.

Opozicinės socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas ketvirtadienį išplatino pranešimą, kuriame teigė, jog valdančiųjų kritika NVSC dėl netikslios COVID-19 statistikos tėra priedanga ieškant kaltų dėl blogėjančios pandemijos valdymo situacijos.

„Kviečiu ir premjerę, ir ministrą susilaikyti nuo raganų medžioklės, nes taip galime visai sugriauti jau seniai virš galimybių ribos veikiančią sistemą“, – sako G. Paluckas.

Jo teigimu, statistiką bus galima perskaičiuoti vėliau, o šiuo metu „reikia daryti tai, ką reikia, o ne ūbauti ir ieškoti kraštinių“.

„Koneveikti NSVC, kad jie vos ne valstybės priešai, suprask, neva „paslėpė“ mirusiuosius nuo Covid-19, yra niekur nevedantis kelias“, – aiškino socialdemokratų lyderis.

Su R. Petraičiu BNS susisiekti ketvirtadienį nepavyko. NVSC atstovė Austina Vžesniauskaitė atsakymo BNS taip pat nepateikė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aldona Gulbiniene

Aldona Gulbiniene portretas
Meskit lauk p.Petraitį už jo nesusitvarkymą su jam patikėtom pareigom.Yra žmonių, kurie dirbs atsakingai .

A

A portretas
Asilų valdžia

Tu

Tu portretas
Tu pradėk nuo policijos jie užkratas nes kontakta turi di kiekvėno susstabdyta mašina
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių