Quantcast

Du buvę Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai kreipėsi į prokuratūrą dėl šmeižto

Generalinėje prokuratūroje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl šmeižto, sulaukus dviejų buvusių Viešojo saugumo tarnybos aukštų pareigūnų skundo.

BNS žiniomis, į teisėsaugą kreipėsi buvęs tarnybos Vilniaus dalinio vadas pulkininkas Sandrius Survila ir buvęs Vidaus tarnybos II pulko vadas Stanislovas Stančikas.

Generalinės prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė BNS patvirtino, kad ikiteisminis tyrimas yra pradėtas, bet detalesnės informacijos apie atliekamą tyrimą ar pareiškėjus ji nesuteikė.

„Kovo mėnesį buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 154 str. 2 d. (Šmeižimas). Ikiteisminis tyrimas pradėtas gavus dviejų asmenų pareiškimus dėl viešoje erdvėje pasirodžiusiose publikacijose paskelbtų galimai šmeižiančio turinio pasisakymų apie pareiškėjus“, – pranešė G. Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

Prokuratūros atstovės teigimu, kol kas šiame tyrime įtarimai nėra pareikšti niekam.

Praėjusių metų sausį tuometinis vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas pranešė, kad ministeriją gavo informaciją iš Viešojo saugumo tarnybos, jog buvę VRM pareigūnai aptarinėja situaciją VRM ir jos įstaigose, kaip išprovokuoti nesutarimus tarp ministerijos, ministro ir tarnybų, grąžinti senųjų vadų įtaką VRM sistemai, destabilizuoti padėtį tarnybose, sukompromituoti ir nušalinti dabartinius vadovus.

Portalas delfi.lt tuomet rašė, kad gautoje informacijoje teigiama, jog S. Survila ir jo uošvis S. Stančikas periodiškai susitikinėja su VRM pareigūnais ir buvusiu ilgamečiu VST vadu Sergejumi Madalovu šiam priklausančiame viešbutyje „Įlanka“ Rumšiškėse ir Vilniuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių