Quantcast

Druskininkai perka aštuonis elektrinius autobusus

Druskininkai siekia įsigyti aštuonis arba devynis elektrinius autobusus.

Kaip BNS sakė Ūkio ir turto valdymo skyriaus vyriausiasis specialistas Saulius Žilevičius, autobusai bus skirti gyventojų susisiekimui mieste ir priemiesčiuose.

Procedūras, jei nekils trukdžių, tikimasi baigti šiemet, o autobusai savivaldybei pagal sutartį turėtų būti pristatyti per 11 mėnesių.

„Druskininkai iki šiol neturėjo elektrinių autobusų. Norime pirkti šešis didelius ir du mažesnius. Jei kaina bus gera, pirksime ir septintąjį. Perspektyvoje norime padaryti Druskininkus „žalius“, t. y. kad visi autobusai būtų elektriniai“, – sakė jis.

Pasak S. Žilevičiaus, elektriniai autobusai pasirinkti dar ir todėl, kad savivaldybė neturi galimybių įsigyti dujomis varomų autobusų, kadangi nėra tam pritaikytos infrastruktūros, dujų kolonėlių.

Pirkimo sąlygose numatyta, kad dviejuose mažesniuose autobusuose turėtų būti ne mažiau kaip po 23 sėdimas vietas, didesniuose – ne mažiau kaip po 54.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To Palanga

To Palanga portretas
Jo nušluoste su 8 kai Klaipedai ju reikia minimum 40:) Vienas va katik pravažiavo nr1 i VLG:) Nebezdek

Palanga

Palanga portretas
Su autobusais Druskininkai nušluostė nosį Klaipėdai, jau nekalbu apie Palangą. Kas buvo Druskininkuose matė kokie mieste pasikeitimai, o Palanga merdi nuo tarybinių laikų, tik alumi ir blynais turistus bando privilioti.

Shimas5

Shimas5 portretas
Lietuviai prasti derybininkai, kiek prašo tiek duoda... Vistiek mokesčių mokėtojų pinigais atsiskaito.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių