Quantcast

Druskininkai neatsigina kraujasiurbių mašalų

  • Teksto dydis:

Druskininkų taryba artimiausiame posėdyje ketina priimti kreipimąsi į Vyriausybę, kad kitų metų šalies biudžete būtų numatyta lėšų kraujasiurbių mašalų lervoms naikinti, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Jau ketvirtus metus patiems gyventojams tenka gintis nuo įkyrių vabzdžių, dėl kurių mažėja ir kurorto patrauklumas. Kraujasiurbius mašalus tyrę specialistai tvirtina, kad vienintelis būdas reguliuoti jų populiaciją - naikinti lervas pavasarį į Nemuną pilant biopreparato.

Nuogąstaujama, kad šiemet nenaikinus mašalų kitų metų birželio pradžioje jų spiečiai bus dar tirštesni, išsiplės ir paplitimo geografija. „Tai bus jau nebe pirmas kreipimasis į Vyriausybę, prašant spręsti upinių mašalų keliamas problemas. Dar pavasarį prašiau skirti pinigų biopreparatui, tačiau nebuvau išgirstas“, - sakė Druskininkų meras Ričardas Malinauskas.

Kaip aiškino Druskininkų meras, skirti lėšų iš valstybės biudžeto prašoma, nes upinių mašalų keliamos problemos jau seniai yra peržengusios Druskininkų savivaldybės ribas. Mat mašalai puola ne tik žmones, bet ir naminius gyvulius, laukinius žvėris.

Skirti lėšų iš valstybės biudžeto kovai su kraujasiurbiais mašalais, kurie šiemet buvo užpuolę ne tik Druskininkus, bet ir kai kurias Varėnos, Lazdijų rajonų vietoves, Vyriausybę šią vasarą ragino ir Lietuvos turizmo taryba, sudaryta iš turizmo verslo asociacijų ir organizacijų atstovų. Taryba vertino Dzūkijos regione susidariusią situaciją ir pripažino, jog jau dabar visam Pietų Lietuvos turizmo sektoriui upiniai mašalai yra didelė problema, tad akivaizdu, kad nesiimant priemonių jie gali plisti visoje šalyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rupintojelis

rupintojelis portretas
nekvarsinkit vyriausybei galvu juk reikia galvot kur det ir ismaitinti pabegelius o mums kas liks ar pirmas kartas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių