Quantcast

Devynių mėnesių tarnybą pradeda dar 170 jaunuolių, daugiau kaip pusė – savo noru

  • Teksto dydis:

Šiandien Lietuvos kariuomenės Karinėse jūrų pajėgose ir pėstininkų brigadoje „Geležinis Vilkas“ devynių mėnesių nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą pradėjo daugiau nei 170 jaunuolių. Didžioji dalis tarnybą pradedančių karo prievolininkų paskirti iš Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos, o likusieji iš Šiaulių ir Panevėžio.

 

 

„Man toks profesinis būdas prie širdies – aš žinau, ko tikėtis, kas manęs laukia, tad tai ir buvo paskata eiti į kariuomenę“, – sakė šiandien tarnybą pradedanti vilnietė Lauryna Grigaitė, kuri tikisi vėliau tęsti profesinį kelią Lietuvos kariuomenės karo policijoje.

Kartu su ja į pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ vadovybės kuopą Rukloje, Jonavoje, išvykusi Rimantė teigė, kad jai ši diena – svajonės išsipildymas. Anksčiau mergina norėjo studijuoti Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje, tačiau planus sustabdė kojos trauma. Dabar, kai jau viskas stojo į savas vėžes, vilnietė metė baro administratorės darbą ir žino: jos niekas nebesustabdys.

„Sulaukiau daug palaikymo ir komplimentų, kad esu pavyzdys ir įrodymas, kad ne tik vyrai, bet ir moterys gali pasirinkti būtent devynių mėnesių tarnybą“, – pasakojo į tarnybą atvykusi Laura Stanislovaitienė. Jos kelias į kariuomenę sutampa su simboline data – šią savaitę Lietuvoje švenčiama Mokytojo diena, nes vilnietė yra pasirinkusi darželio auklėtojos ir šokių mokytojos profesiją. Tiesa, atlikusi tarnybą, ji neplanuoja siekti profesionalaus kario karjeros, tačiau neabejoja, kad įgyti įgūdžiai ir žinios pravers grįžus tęsti darbo pedagogikos srityje.

Šiandien tarnybą pradedantys šauktiniai mokysis atlikti įvairias funkcijas Lietuvos kariuomenėje. Priklausomai nuo padalinio specifikos jie taps paramos vienetų kariais tiek sausumoje tiek ir jūroje.

Iš daugiau kaip 170 jaunuolių tarnybą Lietuvos kariuomenės Karinėse jūrų pajėgose ir Mechanizuotoje pėstininkų brigadoje „Geležinis Vilkas“ 98 pasirinko savanoriškai, tai yra nepatekę į šaukiamųjų sąrašus išreiškė norą atlikti pareigą Tėvynei. Kita dalis – 56 karo prievolininkai – tarnybą atlikti pasirinko pirmumo tvarka.

Karo tarnybą Lietuvos kariuomenės padaliniuose pradėjusiems kariams 3 mėnesius bus vedami baziniai kario kursai, kurių metu jie įgis svarbiausių taktikos, inžinerijos, topografijos, rikiuotės, pirmosios medicinos pagalbos žinių, išmoks naudotis ginklais bei įgis kitų, kariui reikalingų įgūdžių.

Baigus bazinį kario kursą šauktiniai bus skirstomi pagal specialybes ir treniruosis veikti padalinio sudėtyje. Po tarnybos kariai galės pretenduoti į profesinę karo tarnybą arba bus įtraukti į Lietuvos kariuomenės rezervą ir periodiškai šaukiami atnaujinti karinių įgūdžių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to anksčiau

to anksčiau portretas
Gal tokiems kaip tau ir nėra darbo.

Anksciau

Anksciau portretas
tai savanorius mirti guldydavo i psichiatrines. O dabar - aisku,kad nera padoraus darbo ir atlyginimo. Tai kur gi kitur detis,jei ne i kariuomene?

skiep

skiep portretas
vienas lietuvis atstoja 1000 prasigerusiu rusu.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių