Quantcast

Dėl užterštumo Alytuje koreguojamas ugdymo procesas, draudžiama prekyba lauke maistu

  • Teksto dydis:

Dėl užterštumo, kurį sukėlė gaisras padangų perdirbimo gamykloje, daugumoje Alytaus mokyklų pirmadienį vyks tik neformaliojo švietimo pamokos, todėl tėvai turi galimybę pasirinkti, ar leisti vaikus į mokyklą.

Koreguoti ugdymo procesą pirmadienio rytą nusprendė savivaldybės ekstremalių situacijų komisija, įvertindama prognozuojamą vėjo krypties pasikeitimą.

Pirmadienį bendrojo ugdymo mokyklose, Alytaus profesinio rengimo centre ir Kauno taikomosios dailės mokyklos Alytaus filiale vyks tik neformaliojo švietimo pamokos.

Lopšeliuose – darželiuose ir mokyklose – darželiuose, Alytaus muzikos mokykloje, Alytaus dailės mokykloje ir Alytaus jaunimo centre ugdymo procesas bus vykdomas, tačiau tėvams suteikiama teisė pasirinkti – leisti vaikus į įstaigas ar ne. Už vaikų nelankytą dieną tėveliams mokėti nereikės.

Ekstremalių situacijų komisija taip pat nusprendė pirmadienį uždrausti prekybą lauke bet kokiais maisto produktais.

Komisija paliko sprendimą pirmadienį iki 17 val. uždrausti dirbti Pramonės rajone esančioms įmonėms, tačiau minėtame rajone esančioms transporto priemonėms bus leidžiama patekti ir išvykti į Pramonės rajoną per Artojų gatvę.

Alytuje naktį iš antradienio į trečiadienį kilo gaisras padangų perdirbimo gamykloje, kurios plotas siekia apie 2 tūkst. kvadratinių metrų. Penktadienį gaisras buvo lokalizuotas, tačiau ugniagesiai įvykio vietoje dirba toliau. 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių