Quantcast

Dėl statybų „perkels“ pelkę

Užkliuvo akis

Dėl statybų „perkels“ pelkę

Vasarą Klaipėdoje, kaip ir kitur, suaktyvėja statybos darbai. Tai vienur, tai kitur mieste vis kasama, rausiama. Taikos prospekte tarp „Šilo“ prekybos centro ir Lengvosios atletikos maniežo taip pat pradėti paruošiamieji statybos darbai. Džiaugiasi širdis - nauji statiniai papuoš miestą, bet ką daryti su šioje vietoje esančia pelke? Buvo kalbama, kad tai labai vertinga pelkė – joje veisiasi reta ir mokslui vertinga gyvūnija. Be to, dar Alfonso Žalio laikais čia buvo numatyta statyti miesto stadioną. Kas dabar čia bus?

Miesto planavimo departamento direktorius Kastytis Macijauskas dienraščiui teigė, kad nėra tokio oficialaus dokumento, tvirtinančio, kad čia esama itin retos pelkės. „Kad tai būtų koks draustinis, o dabar Teritorijos planavimo dokumente net nėra nurodyta, kad tai - žalia zona“, - sakė jis. Anot direktoriaus, naujas statinys turėtų papuošti miestą, o gamtai padaryta žala bus kompensuota investuojant gautas lėšas į kitus saugomus gamtos objektus.

Aplinkos apsaugos departamento poveikio aplinkai vertinimo ir normatyvų skyriaus vedėjas Gintaras Pocius prisiminė, kad 1997 metais zona prie „Šilo“ buvo pripažinta vertinga. Tačiau, pasak jo, ši pelkė yra pasmerkta ir išnyks natūraliai. „Ši vieta geografiniu požiūriu yra kone miesto centras, todėl ypač vertinga. Čia niekada nebuvo numatyta laikyti pelkės“,- sakė G. Pocius. Pasibaigus vegetacijos laikotarpiui, t.y. rugsėjo mėnesį, prasidės statybos darbai. Skyriaus vedėjas tikisi, kad šioje zonoje esančią populiaciją pavyks dirbtiniu būdu perkelti į kitas Klaipėdos rajono vietas, pavyzdžiui, į Žardės kaimo apylinkes.

Dienraščio žiniomis, šioje vietoje turėtų išdygti prekybos centras „Elektromarkt“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių