Quantcast

Naktį eismo sąlygas sunkins snygis ir plikledis

  • Teksto dydis:

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį eismo sąlygas sunkins snygis ir plikledis, įspėja Automobilių kelių direkcija.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, naktį daug kur, daugiausia Pietų ir Vakarų Lietuvoje, numatomas snygis. Vietomis plikledis, kai kur pustys.

Žemiausia temperatūra sieks nuo 2 iki 7 laipsnių šalčio.

Ketvirtadienio 16 valandos duomenimis, Lietuvoje magistralinių kelių dangos daugiausia drėgnos, vietomis yra sausų kelių ruožų.

Dėl šalyje buvusio gausaus snygio sudėtingesnės eismo sąlygos išlieka pietryčių Lietuvoje, taip pat Kaišiadorių ir Marijampolės rajonuose.

Čia krašto keliai daugiausia šlapi, provėžoti, vietomis padengti prispausto arba pažliugusio sniego sluoksniu. Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai vietomis su prispausto, puraus sniego sluoksniu iki 20 centimetrų storio, slidūs. Rajoniniuose keliuose yra ruožų, kurie sunkiai pravažiuojami.

Neišvažiuojamų kelių gali pasitaikyti Vilniaus apskrityje ir Kaišiadorių rajone.

Likusioje šalies dalyje valstybinės reikšmės kelių dangos daugiausia sausos arba drėgnos, mažesnio eismo intensyvumo keliai vietomis su šlapio arba prispausto sniego provėžomis.

Slidžius kelių ruožus valo ir barsto „Kelių priežiūra“.

Pajūryje snygis, kitur be žymesnių kritulių. Oro temperatūra siekia nuo 0 iki 3 laipsnių šalčio.

Padėtis valstybiniuose keliuose stabilizavosi

Po pastarųjų dienų intensyvaus snygio ketvirtadienį padėtis valstybinės reikšmės keliuose stabilizavosi, teigia juos prižiūrinti įmonė „Kelių priežiūra“.

Anot jos, tris dienas valstybinės reikšmės kelius valė daugiau kaip 350 mechanizmų, išbarstytos 7474 tonos druskos, 5848 tonos druskos-smėlio mišinio, išpurškšta per 1864 kubinių metrų tirpalo.

„Šiandien visoje Lietuvoje likę vos keli sunkiai pravažiuojami keliai, kurie netrukus bus sutvarkyti“, – teigiama „Kelių priežiūros“ pranešime.

Anot jo, šiomis dienomis keliuose pavojų kėlė ne tik slidi ar užpustyta kelio danga, bet ir nuo sniego svorio lūžtantys medžiai.

Sausio 26–27 dienomis nuo važiuojamosios kelio dalies pašalintas 31 medis. Iš viso užregistruoti 163 įrašai, susiję su medžiais: šalinta nuo kelio ar šalia kelio, nupjautos pavojingos šakos.

Per tris dienas registruoti 376 gyventojų pranešimai dėl pavojingų sąlygų keliuose.

Bendrovė „Kelių priežiūra“ yra atsakinga už 21 tūkst. kilometrų valstybinės reikšmės kelių priežiūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Kai prieš gerą savaitę kai Klaipėdos rajonas skendo sniege, nuo 30 iki 50cm prisnigo per 12h. Tai visos žiniasklaidos priemonės tylėjo. Užteko Vilniuje prisnigti panašiai kaip Klaipėdoje, iškart visi sujudo ir tai pateikiama kaip didelė stichija Lietuvoje. :D
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių