Quantcast

Dėl privalomo nuotolinio ugdymo spręs mokyklos ir savivaldybės

Laikinai premjero pareigas einantis Saulius Skvernelis teigia, kad užsikrėtimų koronaviruso skaičiams išliekant aukštiems, Vyriausybė kol kas dar nesvarstė pereiti prie visuotinio nuotolinio ugdymo. Pasak jo, ugdymo įstaigos bei savivaldybės ir toliau turėtų pačios spręsti, kaip organizuoti ugdymo procesą. Premjero teigimu, Vyriausybėje nebuvo ir svarstymų pereiti prie privalomo nuotolinio mokymo, kuris apimtų ir pradinukus.

„Tai palikta spręsti pačioms mokyklų bendruomenėms ir savivaldybėms – steigėjui, tėvams ir mokytojams. Mokyklos taiko įvairius metodus: ir absoliutų nuotolinį mokymą, ir kombinuotą. Kol kas nesvarstėme, kad būtų priverstinis net ir pradinukų išsiuntimas į nuotolinį mokymą. Kol kas tokio svarstymo Vyriausybėje nebuvo“, – po Vyriausybės posėdžio teigė S. Skvernelis.

Šiuo metu pradinukai ugdomi kontaktiniu būdu mokyklose, o vyresnieji – mišriu būdu, kai derinamas ir kontaktinis, ir nuotolinis ugdymo būdas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Taigi nuolatiniu budu pagal mane neismoksta tai buna pamokos tai nebuna pradinukai eina mokykla suo metu nezinome kaip bus toliau
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių