Quantcast

Dėl koronaviruso prevenciškai bus tiriami ir vaikų darželių darbuotojai

  • Teksto dydis:

Dėl koronaviruso prevenciškai nuo šiol bus tiriami ir ikimokyklinio bei priešmokyklinio ugdymo įstaigų darbuotojai, penktadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Tokį sprendimą pasirašė valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovas, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Pagal parengtą tvarką, pirmiausia tyrimai dėl galimos koronaviruso infekcijos būtų atliekami darbuotojams, tiesiogiai dirbantiems su vaikais ir teikusiems vaikų priežiūros paslaugas karantino metu. Tada turėtų būti tiriami darbuotojai, dirbantys įstaigose, kuriose ugdoma 150 ar daugiau vaikų. Vėliau – visi kiti.

Savivaldybių administracijų direktoriai įpareigoti parengti ir patvirtinti savivaldybės teritorijoje esančių ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų darbuotojų prevencinio laboratorinio ištyrimo dėl koronaviruso infekcijos organizavimo tvarką, nustatant prevencinių tyrimų atlikimo eiliškumą pagal aukščiau nustatytus prioritetus.

Savivaldybių administracijų direktoriai taip pat įpareigoti suderinus su mobiliais punktais, aptarnaujančiais savivaldybę, organizuoti ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų darbuotojų mėginių paėmimą koronaviruso infekcijos laboratoriniams tyrimams atlikti, užtikrinant registraciją į mobilų punktą Karštosios koronaviruso linijos telefono numeriu 1808.

Šiuo metu prevenciškai periodiškai tiriami šimtai įvairiose šalies gydymo įstaigose dirbančių medikų, socialinės globos ir slaugos įstaigų darbuotojų, taip pat socialines paslaugas namuose teikiančių specialistų, valstybės sienos apsaugos, muitinės, policijos pareigūnai, ugniagesiai gelbėtojai, energetikos įmonių darbuotojai, dirbantys dispečerinių centruose.

Tyrimai atliekami ir Viešojo saugumo tarnybos, Vadovybės apsaugos departamento, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistams, Valstybinės augalininkystės tarnybos specialistams, kariškiams, vaistinių ir prekybos vietų darbuotojams.

Prevenciškai taip pat tiriami naujai į ligonines guldomi pacientai bei į slaugos ligonines perkeliami pacientai.

Tikslinių grupių prevenciniai tyrimai pradėti, užtikrinus į mobilius punktus besikreipiančių gyventojų, jaučiančių simptomus, mėginių ištyrimą.

Penktadienį Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad savaitgalį dėl koronaviruso bus tiriami vaistinių, prekybų vietų ir vaikų darželių darbuotojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina  portretas
Tikrinant darželio darbuotojus vertėtu patikrinti ir vaikus būtinai

Feja

Feja portretas
Lengva sakyt suteiki galimybę mat tikrintis.O kokia prasme.Darbuotojai pasitiktins o vaikai juk ateis neaisku ar pradeje lankyt darzelį neatnes viruso personalui.Be to tas tyrimas lab.nemalonus daug kas nezino ką tenka iskesti.Tai ir eina tirtis.profilaktiskai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių